“Учим заедно” събра 110 проекти от училища за справяне с образователните трудности, причинени от пандемията

Предстои оценка на получените проекти и селектиране на най-добрите, които ще получат финансиране за реализиране през 2022 г.

110 проектни предложения бяха получени в първото издание на програма “Учим заедно: Преодоляване на образователните трудности, причинени от пандемията”. Програмата се реализира от фондация “Заедно в час” с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България” и цели да стимулира училищата да предложат и приложат работещи решения, които допринасят за наваксване на пропуските в знанията и уменията на учениците, натрупани по време на пандемията.

Проекти в програмата са подали училища от почти всички области на страната. В допълнение 80% от тях са в партньорство с други училища или организации, което е помага за засилване въздействието на предложените решения. 

“Големият интерес към програмата ни показва, че наваксването на пропуски, причинени от пандемията, е актуален проблем в образователната ни система. Училищните екипи са готови да положат допълнителни усилия и да изпробват нови подходи и решения, за преодоляването на трудностите.”, споделя Мариян Ранков, ръководител “Образователни проекти” в “Заедно в час”.

През следващите седмици предстои оценка на подадените проекти от експертно жури (запознайте се с хората, които ще оценяват проектите тук и тук). На 19 ноември ще бъдат информирани кандидатите, които преминават във втори кръг на процеса за одобрение, а между 23. и 30. ноември предстоят интервюта с тях. След финалната оценка на журито най-добрите предложения ще бъдат поканени за подписване на договор от 1. до 16. декември. Самите проекти трябва да бъдат реализирани в рамките на една година с начален срок 1 януари 2022 г.

Повече информация за програмата вижте тук.

Запознайте се с журито на “Учим заедно” тук и тук.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути