Двама учители от общността на Заедно в час са в класацията “40 до 40” на Дарик радио

40 до 40 през 2017, класация на Дарик
Всички отличени 40 до 40

Станимира Христова и Емилиян Кадийски от първия випуск учители по програма Заедно в час (2011-2013) са селектирани в класацията “40 до 40” на Дарик радио за 2016 г. Класацията всяка година обединява 40 българи под 40 години, които променят статуквото, креативни иноватори, предприемачи и смели мечтатели. Във финалния спискък на настоящото издание намират място млади професионалисти от сферата на науките, изкуството, бизнеса, социалното предприемачество, IT, спорта и др.

Отличени от “Заедно в час”

Станимира Христова и Емилиян Кадийски са отличени за своите лични проекти, които също продължават по своеобразен начин мисията на общността на Заедно в час – равен достъп до качествено образование на всяко дете.

Станимира Христова е създател на сдружение с нестопанска цел “Местенцето” – пространство в София, където децата със специални нужди могат да учат, играят и развиват уменията си. Повече за нейната работа може да научите на сайта на “Местенцето” тук.

Емилиян Кадийски е един от основателите на организацията Враца Софтуер Общество, която провежда безплатни курсове по програмиране и допълнителни събития за ученици и възрастни във Враца. По този начин те работят за създаването на допълнителни възможности за професионална реализация и перспективи за младите хора в региона. Емо Кадийски и неговите съдружници само преди месец бяха отличени за своята работа и в европейската класация на Forbes “З0 под 30”. Самият Емилиян в края на 2016 стана една от българските номинации за Глобалната учителска награда от Мнистерство на образованието. Повече за Враца Софтуер може да научите тук.

Сред отличените иноватори в “40 до 40” тази година е и Александър Дрангажов, изпълнителен директор на Questers България, който е един от силните съмишленици на Заедно в час заедно със своите колеги от Questers. Той е отличен в класацията именно заради иновативния му метод за набиране на дарения в подкрепа на образованието у нас. (Повече как Questers помагат на Заедно в час научи тук и тук) Съвсем скоро предстои и нова съвместна инициатива между Заедно в час и Questers, която ще обедини по нетрадиционен начин IT индустрията, забавлението, любопитството и ангажирането с каузата за по-добро образование.

40-те българи в класацията тази година са селектирани от експертно жури и сред повече от 150 номинации. В предходни издания в класацията “40 до 40” място са намирали и други представители на общността на Заедно в час: изпълнителният директор на фондацията Евгения Пеева (2013), програмният директор на Заедно в час Траян Траянов (2015).

Пълната класация за 2016 може да намерите тук.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути