Българин ще участва в пет маратона в САЩ, за да подкрепи “Заедно в час”

Всеки може да стане съпричастен към Георги Кърджалийски и неговото предизвикателство с кауза, като дари в специалната дарителска кампания в Global Giving

Георги на финала на маратона в Торонто

“Подкрепям каузата на “Заедно в час” заради учители като Боряна, учителката ми по физика в гимназията. Тя ме предизвикваше да пречупя физиката през моите очи чрез иновативни методи на преподаване и проектна работа в екип учител – ученик. В резултат на това бях приет в университет в САЩ. Тичам, за да може повече ученици да имат такъв страхотен, вдъхновяващ учител като Боряна!”

Така Георги Кърджалийски, който живее и работи в САЩ, накратко споделя мотивацията си да изтича четири полумаратона през лятото на 2019 г. и големия чикагски маратон през октомври. Докато преодолява тези повече от 120 км, Георги ще провокира свои приятели, познати и напълно непознати да подкрепят “Заедно в час” и възможността повече ученици в България да имат достъп до качествено образование и вдъхновяващи учители.

Неговата дарителска кампания може да подкрепите през GlobalGiving ТУК.

Първото предизвикателство за Георги предстои само след седмица, на 16 юни, по време на The Brooklynite Summer Half Marathon.

“Започнах да тичам през февруари 2017 първо на фитнес пътеката, а след това по състезания на разстояния 5 км и 10 км. Изтичах първия си полумаратон (21 км) в Кеймбридж, Масачузетс, през ноември 2017 и първия си маратон в Торонто през октомври 2018. Избрах да подкрепя “Заедно в час” по този начин, защото тичането ми доставя лично удовлетворение както нищо друго. Освен това се предизвиквам да изтичам 42.195 км и имам допълнителна мотивация да развея гордо българския трибагреник на финалната права. Не на последно място така мога да достигна до възможно най-много хора.”

Четирите полумаратона, в които Георги ще участва през лятото, са подготовка за големия чикагски маратон на 13 октомври (Bank of America Chicago Marathon). Чикагският маратон е четвъртият по големина в света по брой финиширащи участници. 44 508 души пресичат финала миналата година. Заедно с маратоните в Бостън, Ню Йорк, Лондон, Берлин и Токио, маратонът в Чикаго е един от шестте в World Marathon Major Series. През миналата година в Чикаго участниците събират 22.7 милиона долара за благотворителни организации, рекорд по събрани средства досега. Тази година, към тях, се присъединява и Георги със своята дарителска кампания за “Заедно в час”. В нея може да се включите тук.

Георги не е първият съмишленик на “Заедно в час”, който подкрепя организацията с участие в маратон или чрез спортно предизвикателство. Подобно и на други наши съмишленици като Елиса Емилова, Явор Атанасов, Моника Запрянова и Георги Балджиев, той има много силна лична причина да подкрепя мисията за равен достъп до качествено образование на всяко дете в България.

Подкрепям „Заедно в час“, защото вярвам в мисията на организацията – качествено образование за всяко дете, независимо от неговото месторождение и социален статус. Израствайки в семейство от средната класа в малък град като Септември, родителите ми винаги ме подкрепяха и напътстваха да следвам интересите си и да развивам потенциала си, дори това да е било с цената на лишения от тяхна страна.”

След кандидат-гимназиалните изпити в 7-ми клас Георги продължава образованието си в в математическата гимназия в Пазарджик. Още в първата седмица  забелязва, че много от новите му съученици, които са учили в града, са много по-широко скроени и уверени от него.

Имаха по-задълбочени знания по същите предмети от същата програма, по която се бях подготвял и аз. Почувствах се в ролята на “догонващ” и “назад” спрямо тях, не само заради академичната подготовка, но и заради това че идвах от по-малък град и по-скромно семейство. Впоследствие разбрах, че през годините новите ми съученици не са се задоволявали само с учебния материал от учебната програма, но и са участвали в различни извънкласни дейности, подкрепяни от техните учители. Така те бяха развили допълнителни умения извън класната стаята – имаха дългосрочни мечти и лични цели, които преследваха с конкретен план за действие.”

Учителите в математическата гимназия обаче съобразяват преподаването си с индивидуалните нужди на всеки ученик, включително на тези от по-малките населени места. Помагат им да се приспособят към новата среда в по-големия град и ги амбицират да се стремят към високи постижения.

“С подкрепата за каузата на „Заедно в час“, искам да допринеса за това повече деца да имат такива учители, които да им помогнат да развият своя пълен потенциал, независимо от средата в която са поставени или израснали, да придобият вътрешната увереност, че могат да повярват в собствените си възможности.”


Вижте как може да подкрепите и вие дейността на “Заедно в час” и учителите в програмата с предизвикателство тук.

Направете дарение чрез дарителската кампания на Георги и разгледайте и другите начини, по които може да ни подкрепите тук.

Ако имате интересни идеи как да ни подкрепите да достигнем до нови хора, не се колебайте да ни пишете на development@zaednovchas.bg.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути