Преобразете своето училище с мисъл за учениците
За петия випуск на програмата търсим 40 нови училища. Срокът за кандидатстване е до 5 декември или до получаване на 110 кандидатури. Затова ви съветваме да попълните своята кандидатура възможно най-рано.

Научете първи за следващия прием в програма „Училища за пример”

Кандидатстването за новия випуск ще започне през есента на 2024 г. Дотогава можете да заявите интерес и да получавате полезна информация за програмата.

НАШАТА КАУЗА

Вярваме, че всяко дете в страната трябва да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите му. Работим за тази кауза, като подкрепяме учители, развиваме училищни екипи и изграждаме партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

Програма „Училища за пример” 

Програма „Училища за пример” е единствената програма за обучение и подкрепа на училищни екипи в България, която насърчава цялостна трансформация на учебния процес (управление и преподаване), като поставя ученика в центъра. Училищата изграждат устойчиви структури за управление на училището чрез качествени обучения и подкрепа, а учителите използват нови методи на преподаване, оценяване и организиране на работата в клас. 

УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ
0 +
УЧИЛИЩА ПАРТНЬОРИ
0 +
ОБЛАСТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА
0
УЧЕНИЦИ
0 +

Програма „Учим заедно” 

TheArtStudio1.com (203 of 293)

Програма „Учим заедно” осигурява финансиране за реализиране на устойчиви училищни проекти с ясен план и потенциал да се приложат успешно и на други места в страната. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.

  • Конкурс 2021-2022: Проекти с фокус “Преодоляване на образователните трудности, причинени от пандемията”
  • Конкурс 2022-2023 – Проекти с фокус “Повишаване на уменията за саморегулирано учене през развитие на социално-емоционални умения на ученици 5 – 7 клас”.

Програма „Нов път в преподаването”

„Нов път в преподаването” е първата програма, която реализира „Заедно в час” от своето създаване през 2010 г.

 Програмата подготвя, обучава и подкрепя завършващи студенти с високи постижения и опитни професионалисти от различни сфери да станат учители за период от две години.

До момента през програмата са преминали над 550 души80% от тях трайно остават ангажирани в образователната система.

УЧИТЕЛИ
0
ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРЕПОДАВАТ
0 %
УЧИЛИЩА ПАРТНЬОРИ
0
УЧЕНИЦИ
0 +

Prepodavame.bg е най-големият сайт за учители, директори образователни експерти в България.

Създаден от екипа на фондация „Заедно в час”, за да отговори на нуждата от онлайн пространство, събрало на едно място полезна и практична информация за педагогическите специалисти.

В него те намират качествени обучения, съвременни образователни ресурси, разработени уроци, видеокурсове, стратегии за по-добро преподаване, професионални групи за обмяна на опит и др.

ПОТРЕБИТЕЛИ
0 +
УЧИЛИЩНИ АБОНАМЕНТА
0 +
СТАТИИ И РЕСУРСА
0 +
ОБУЧЕНИЯ И КУРСА
0 +

Запиши се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Станете наш съмишленик

Разберете как да ни подкрепите

Станете регулярен дарител

Последвайте ни

Другите за нас

Ventsislava_Kyuleva_TITAN

Венцислава Кюлева

Директор Човешки ресурси в Титан Златна Панега Цимент АД

Вече десетта година си партнираме със „Заедно в час“, защото искаме да осигурим достъп до качествено българско образование за всяко дете. Дългогодишното ни партньорство включва многобройни обучения, подкрепа за лидерски програми за учители и ученици и др. ТИТАН Златна Панега и „Заедно в час“ обединяват усилията си, за да осигурят по-добри възможности на хората от местните общности за развитие и професионална реализация.

Nancy-Feb-2017-CCropped

Нанси Шилър

президент на фондация "Америка за България"

Образованието е основна ценност и обща отговорност – на всеки един, на обществото, на бизнеса, на държавата. Фондация „Америка за България“ работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната, както и за подобряване на качеството на българското образование и издигането на престижа на учителската професия. За нас това означава да подкрепяме преподавателите в усилието им да подготвят младите хора за професиите на бъдещето. От създаването си през 2009 година досега Фондация „Америка за България“ е инвестирала над 110 милиона долара в подкрепа на българското образование. Щастливи сме, че „Заедно в час“ се превърна в символ на мисията един ден всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители.

pyanakieva

Павлина Янакиева

Изпълнителен директор, Bulgaria Innovation Hub

Аз подкрепям “Заедно в час”, защото екипът е изцяло фокусиран върху най-болезнените и фундаментални проблеми в българското общество, а именно образованието и социалното неравенство. Силно вярвам в стратегията на “Заедно в час” да подпомага деца от непривилегировани общности да реализират пълния си потенциал в обществото, като ги обединява под общата кауза на образованието. Родината ни има нужда от отговорни и критично мислещи граждани, които да катализират позитивните промени и така да продължат промяната.

явор атанасов

Явор Атанасов

софтуерен инженер в BBC и съмишленик на

Аз имах учител, който изцяло промени моя живот. Много деца нямат такива учители, а това е проблем, в чието решение си заслужава да инвестираме. Силно вярвам в целите, които Заедно в час са си поставили, и бих искал да използвам своето пътешествие като канал, през който да се осигури подкрепа за работата на организацията.

bbalkanski-230×230

Богомил Балкански

Партньор, Sequoia Capital

В моята кариера и в моя живот има два фактора, които са ми помогнали най-много: безрезервната подкрепа на моите родители и късметът да имам достъп до чудесно образование от началното училище (СУ “Васил Левски” в Стара Загора) до гимназията (НГДЕК в София). “Заедно в час” се бори неуморно да даде равен старт и шанс за успех на всяко дете в България.