Нашата кауза

Вярваме, че добре подготвените и мотивирани професионалисти са най-ценният капитал за положителна промяна в образованието. Затова търсим, обучаваме и развиваме уменията на хората, които искат да допринесат за качествено образование за всяко дете в България – образование, което създава работеща икономика и здраво общество.

ВИЗИЯТА НИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ

е всяко дете в страната да има достъп до качествено образование – независимо от това къде живее, кое училище посещава и какви са финансовите възможности на родителите.

МИСИЯТА НА “ЗАЕДНО В ЧАС”

е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

104
НАСТОЯЩИ УЧИТЕЛИ В ПРОГРАМАТА
308
ВЪЗПИТАНИЦИ НА ПРОГРАМАТА
120
УЧИЛИЩА
18000
УЧЕНИЦИ

Програмата

Участниците в програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” получават подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в рамките на две години. През това време те имат възможност да се запознаят директно с предизвикателствата и начините за подобрение в системата. След това продължат да допринасят активно за по-качествено образование в България през работа в различни професионални сфери. Сред тях са ефективно преподаване и училищно лидерство, социално предприемачество, публични политики и др.

Организацията изгражда силна общност от настоящи участници, възпитаници на програмата и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.

step-1-light

кандидатстване и подбор

Всяка година между септември и април организацията набира нови участници за своята програма. Процесът на подбор се състои от три етапа, като целта е в програмата да влязат най-добрите и мотивирани кандидати за програмата.
step-2-light

Преподаване в училище

През първите две години участниците преподават в училища партньори, подкрепят директно своите ученици да постигат високи резултати, но развиват и собствените си умения, опознават образователната системата и общностите, в които работят.
step-3-light

Кариерно развитие

След двете години мнозинството от възпитаниците на програмата продължават да работят в сферата на образованието. Те използват натрупания опит и го развиват, за да допринасят на различни нива за подобряване на образованието в страната.

ВИЖТЕ НАШИЯ ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА 2018/2019

Новини и истории

Заедно в час
31 март, 2020

7 метода за учене чрез игра

Мая Стоянова-Уорнер
24 март, 2020

Нагласа за преподаване по време на пандемия

Павлина Радославова
10 март, 2020

За втора поредна година “България дарява”

Предстоящи събития

Абонирайте се за нашия бюлетин

Въведете вашите данни

Искам да получавам *: (може да изберете повече от една опция)

Новини от общността на “Заедно в час” и предстоящи събитияНовини за училища партньориИнформация как да подкрепите нашата мисия като съмишленик

Другите за нас

Nancy-Feb-2017-CCropped

Нанси Шилър

президент на фондация "Америка за България"

Образованието е основна ценност и обща отговорност – на всеки един, на обществото, на бизнеса, на държавата. Фондация „Америка за България“ работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната, както и за подобряване на качеството на българското образование и издигането на престижа на учителската професия. За нас това означава да подкрепяме преподавателите в усилието им да подготвят младите хора за професиите на бъдещето. От създаването си през 2009 година досега Фондация „Америка за България“ е инвестирала над 110 милиона долара в подкрепа на българското образование. Щастливи сме, че „Заедно в час“ се превърна в символ на мисията един ден всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители.

pyanakieva

Павлина Янакиева

консултант

Аз подкрепям “Заедно в час”, защото екипът е изцяло фокусиран върху най-болезнените и фундаментални проблеми в българското общество, а именно образованието и социалното неравенство. Силно вярвам в стратегията на “Заедно в час” да подпомага деца от непривилегировани общности да реализират пълния си потенциал в обществото, като ги обединява под общата кауза на образованието. Родината ни има нужда от отговорни и критично мислещи граждани, които да катализират позитивните промени и така да продължат промяната.

явор атанасов

Явор Атанасов

софтуерен инженер в BBC и съмишленик на

Аз имах учител, който изцяло промени моя живот. Много деца нямат такива учители, а това е проблем, в чието решение си заслужава да инвестираме. Силно вярвам в целите, които Заедно в час са си поставили, и бих искал да използвам своето пътешествие като канал, през който да се осигури подкрепа за работата на организацията.

iliya_gurkov (1)

д-р. инж. Илия Гърков

изпълнителен директор на “Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД

“Подкрепяме “Заедно в час”, защото е организация на успешни млади хора, които искат да постигнат промяна в образованието. Целта да има качествено образование за всяко дете, която си е поставила организацията, е важна за бъдещето ни като нация, а енергията, с която екипът работи за постигането на тази цел, е неизчерпаема. В училище има нужда от млади и успели хора, които да мотивират децата с добър пример и хъс за промяна.

Впечатлява ни екипът на “Заедно в час”, който търси нови и находчиви подходи към учениците, учителите и общностите, където работи. Идеята за изграждане на мрежа от съмишленици, алумни и партньори е добра и улеснява мултиприцирането на положителното въздействие на организацията.”

bbalkanski-230×230

Богомил Балкански

вицепрезидент на Google и съмшленик на "Заедно в час"

В моята кариера и в моя живот има два фактора, които са ми помогнали най-много: безрезервната подкрепа на моите родители и късметът да имам достъп до чудесно образование от началното училище (СУ “Васил Левски” в Стара Загора) до гимназията (НГДЕК в София). “Заедно в час” се бори неуморно да даде равен старт и шанс за успех на всяко дете в България.

нашият екип