Двама възпитаници на програма Заедно в час ще участват в глобален учителски форум в Абу Даби

Двама възпитаници на програма Заедно в час – Светла Йорданова и Йордан Ходжев, ще се включат в глобалния учителски форум QUDWA в Абу Даби. Събитието ще събере близо 800 учители и образователни експерти и активисти от цял свят на 7 и 8 октомври 2017. Заедно те ще дискутират през различни формати какво означава “Преподаването на бъдещето”. Основна цел на форума е да вдъхнови и подкрепи учителите да работят за по-качествено образование на следващите поколения. Форумът има амбицията също да е инкубатор на нови идеи и подходи в преподаването, споделяне на добри практики, които да се разпространяват на глобално ниво през създаването на общност от съмишленици и образователни експерти.
Светла Йорданова (випуск 2015-2017) и Йордан Ходжев (випуск 2014-2016) са избрани да се включат във форума след кандидатстване пред Teach For All, глобалната мрежа за достъп до качествено образование, част от която е и Заедно в час.

Светла Йорданова

Светла Йорданова преподава английски език в ПГ “Шандор Петьофи” в гр. Разград и е учител по програма Заедно в час от 2015 до 2017 г. През настоящата учебна 2017/2018 г. продължава да преподава в училището, като подкрепя успеха на своите ученици с различни допълнителни инициативи, сред които летни училища по английски език, клуб по финансова грамотност, активна комуникация с родители, треньори и др.

Йордан Ходжев

Йордан Ходжев е асистент в Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията “Никола Пушкаров” и възпитаник на програма Заедно в час от випуск 2014-2016. Две години преподава природни науки в ОУ “Георги Бенковски” в Мирково, а след това една година е учител в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Челопеч. По време на двете си години по програмата в с. Мирково Йордан Ходжев създава Център за извънкласни научни и инженерни занимания “Знам и мога” с подкрепата на SmartFabLab, фондация “Работилница за граждански инициативи”, Института за насърчаване на професионалното образование и обучение и OAK Foundation. С учениците печелят международно състезание и получават оборудване за 3D обучение и принтиране. Оттогава с учениците започват да произвеждат различни 3D макети, включително медицински протези.

Глобалният образователен форум QUDWA се провежда под патронажа на негово височество шейх Мохамед бин Зайед ан-Нахаян, принц на Абу Даби. Глобални партньори на форума са Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), фондация “Варки”, която връчва Глобалната учителска награда, и мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

Очаквайте повече подробности за наученото от Йордан и Светла в рамките на събитието и преживяването да са част от подобен глобален форум през октомври на сайта на Заедно в час.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути