Бизнес лидери и популярни лица се обединиха от каузата за равен достъп до качествено образование

Деветнадесет известни личности и 40 компании набраха близо 100 000 лв. в подкрепа на учителите по програма Заедно в час на петия “Благотворителен търг на звездите”

auctiontfb1
Мирослав Стойчев и Евгения Пеева-Кирова от фондация “Заедно в час” с олимпийската шампионка Мария Гроздева и Ираван Хира от БФБЛ

За пета година представители на бизнеса и известни лица от България се обединиха около мисията за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всяко дете по време на “Благотворителния търг на звездите” на 17 ноември 2016 г. в хотел “Хилтън”. Нестандартното събитие се организира от фондация Заедно в час и Български форум на бизнес лидерите, а в тазгодишното му издание се включиха деветнадесет звезди и представители на 40 компании от различни сектори. Всички те набраха повече от 100 000 лв за обучението, развитието и подкрепата на учителите по програма Заедно в час.

По време на търга гостите имаха възможност наддават за два часа от времето на обичани и уважавани популярни личности от българската култура, спорт, медии и други сфери. Като съмишленици на мисията на Заедно в час звездите ще дарят своето време като водещи на корпоративни събития, тиймбилдинг дейности и пр.

„Годините в училище са едни от най-важните за формирането на личността на човек. Затова е важно учителите да са призвани и мотивирани да бъдат такива. Само така могат да пробудят интереса на децата”, сподели верният съмишленик на Заедно в час Ненчо Балабанов, който беше водещ на търга заедно с Рафи Бохосян.

auctiontfb5
Водещите на търга Рафи Бохосян и Ненчо Балабанов с актрисата и певица Милица Гладнишка

В събитието се включиха още актрисите Силвия Лулчева и Милица Гладнишка, олимпийската шампионка Мария Гроздева, младите комици от ХаХаХа Импро Театър, музикантите Хилда Казасян, Орлин Павлов, Хари Ешкенази, вокалистът на рок група Jeremy? Ерсин Мустафов, певиците Маги Джанаварова и Нора Караиванова, представители на Дерида Денс Център, чаровната създателка на “Пощенска кутия за приказки” Гери Турийска, предприемачите Леона Асланова, Цветан Лъжански и Кирил Петков, писателката Катерина Хапсали, полярният изследовател проф. Христо Пимпирев и г-жа Ирит Лилиан, посланик на Държавата Израел.

“Всичко, което постигаме, е благодарение на възможността да работим заедно с партньорите си. Учим се от тях всеки ден. Най-впечатляващите истории на успех на учителите, които развиваме, и на техните ученици са там, където с много партньори работим заедно с обща визия и в обща посока”, сподели Евегения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на фондация Заедно в час.

„За поредна година ни събира каузата за качествено образование за всички деца. Вярваме, че в днешната икономика на идеите развиването на огромния потенциал на младите хора повече от всякога е фактор за успех. Инвестицията в тях е инвестиция в бъдещето на страната. Надяваме се заедно да допринесем за това България да има образовани, способни, знаещи и можещи млади хора”, коментира Ираван Хира, председател на БФБЛ.

Благотворителният търг на звездите през 2016 година се осъществи и с щедрата подкрепа на хотел “Хилтън”, Kinstellar, “Винекс Преслав”, JTI, Astra Zeneca и SEG.

 Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути