Випуск 2015-2017 се присъедини към алумни общността на Заедно в час

Петият випуск на Заедно в час официално завърши своето участие като учители в програмата за професионално и лидерско развитие. 44 души успешно преминаха през две предизвикателни години като преподаватели в 8 региона на страната, където целенасочено работиха за повишаване на мотивацията, успеха и възможностите пред своите ученици. С тях групата на възпитаниците на програмата наброява вече 163 души.

На специално събитие на 1 юли участниците от випуск 2015-2017 имаха възможност да споделят своите научени уроци, да се поздравят за постигнатите успехи и да очертаят бъдещите си планове в сферата на образованието и успеха на всяко дете.

В началото на деня изпълнителният директор на Заедно в час Евгения Пеева-Кирова се обърна към випускниците с емоционално послание за равносметката и отговорността към общността на Заедно в час:

“Високите постижения са повод да си поставим още по-високи очаквания занапред. Вие знаете – всеки успешно приключил първоначалния си двугодишен опит в Заедно в час остава ангажиран с нашата мисия дългосрочно. Не просто, защото вярва в общите ни цели, а за да надгради всички усилия, енергия и време, вложени от всеки един от вас през последните две години. Опитът, експертизата, идеите ви тепърва ще бъдат все по-полезни на все повече ученици и активни „агенти на промяната“ в нашето образование и общество!”

Като знак на приемственост между различните випуски възпитаници на програмата от предходни години връчиха на своите колеги отличията за успешно преминаване през програмата.

“Завършването на програмата като учители е всъщност по-скоро едно ново начало, защото работата, за да постигнем мисията, продължава”, подчерта в своя поздрав към колегите Тихомир Алексиев, участник в програма Заедно в час 2012-2015 г.

Специално обръщение към завършващите направиха още директорът на 202 ОУ в с. Долни Пасарел и възпитаник на програмата Даниела Иванова и Иванка Цанкова, директор “Оценка на въздействието” във фондация “Америка за България” (по чиято инициатива и финансова подкрепа съществува Заедно в час днес).

Вярваме, че тепърва ще разказваме истории за успехите на випуск 2015-2017 и ролята на всеки един от тях в подобряване на достъпа до качествено образование в България.

Не пропускайте да разгледате и галерия от събитието:

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути