-- 26.01.2023 | 18:00 --

Webinar: Анализиране на данните в училище - по-бързо и полезно

Как вземате решения в училище и в класната стая – разчитате на опит, на интуиция или стъпвате на реални данни?

В първия ни уебинар за 2023 г. ще обърнем внимание на събирането и анализа на данни, които позволяват на всяко училище и всеки учител да вземат по-добри решения, да оценяват по-ясно прогреса или ефекта от конкретни подходи, политики и действия. Ще споделим полезни съвети и трикове как да не се изгубите в морето от информация. Ще дадем практични препоръки за по-лесно събиране, организиране и анализиране на данни. Накрая, ще учим и от опита на едно вдъхновяващо училище, което прилага много от тези принципи и ясно вижда положителния резултат за ученици, учители и училищната общност.

По време на уебинара ще научите

Събиране и организиране на данни в училище

Какви данни е полезно да събирате в класната стая? Как да организирате съществуващата информация и тя да бъде полезна за целите на училището?

Анализ и план за действие - каква е ролята на всеки

Какво е важно да гледаме, когато анализираме данни? Кои данни имат значение и кои не? Кой и как участва в анализа на данни?

Оценка и мотиноринг - за истински работещи решения

Как да използвате силата на данните, за да вземате добри решения? Колко често трябва да събирате данни?

Събиране на данни в училище?

Често събирането на данни в училище и изготвянето на справки е скучна, досадна и трудна задача. Учители и директори я вършат, но не виждат ползите от това.

По време на уебинара ще ви покажем, че това не трябва да е така.

Информацията и данните могат да се превърнат в ключов инструмент за да подобрите вашето преподаване и резултатите на учениците. Ще ви покажем как да го постигнете бързо и лесно с полезни съвети и готови инструменти, които да използвате в класната стая и училище.

В уебинара ще разглеждаме и как програма “Училища за пример” подкрепя училищата да развиват собствена система за събиране и анализ на данни (ниво класна стая и ниво училище).

Регистрирайте се

Тази форма е недостъпна.

Кои са водещите

Петко Иванов, ръководител "Технологии, операции и маркетинг" в "Заедно в час"

Петко Иванов е ръководител “Технологии, операции и маркетинг” в Заедно в час от лятото на 2020. Преди това заема позицията оперативен мениджър в организацията. Бил е и сътрудник в в различни други екипи на фондацията. Неговите основни отговорности са свързани с осигуряване на информационна и технологична обезпеченост на организацията, логистична подкрепа и управлението на екип “Комуникации”. Анализът на данни, свързани с работата на организацията и образователната система е основна част от работата му.

Преди да стане част от екипа на Заедно в час се е занимавал с различни предприемачески инициативи и е работил в Министерството на икономиката в отдел „Иновации и предприемачество“.

Петко има бакалавърска степен по бизнес икономика и магистратура по икономическа социология в УНСС.

Кина Котларска, директор на СУ "Емилиян Станев" гр. Велико Търново

Кина Котларска е директор на най-голямото училище във Велико Търново СУ “Емилиян Станев” от 2012 г. Професионалният ѝ път е изцяло в сферата на средното образование. Последователно е заемала длъжностите дружинен ръководител, организатор в център за работа с деца, учител по френски език, учител по история и история на френски език, старши експерт по история в РУО – Велико Търново. 

Завършила е история с втора специалност френска филология във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий“. Има магистратура по „История/ии и цивилизация/ии от Ренесанса до наши дни“ на университета Пол Валери, Монпелие, Франция и докторска степен по педагогика на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. 

Тя е един от първите ментори на училищни екипи в “Училища за пример”. От 2022 нейното училище е участник в третия випуск на програмата.

Споделете с колеги и вашия директор

Събитието ще се проведе на 26 януари от 18:00 ч. Подходящо е за учители, директори, училищни психолози и експерти в сферата на образованието. Споделете с колеги и вашия директор.

Facebook
LinkedIn

С регистрацията получавате

  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • Възможност да научите повече за програма "Училища за пример"
БЕЗПЛАТНО