Формуляр за кандидатстване| Resume a previously saved form
Resume Later

In order to be able to resume this form later, please enter your email and choose a password.

Формуляр за кандидатстване за програмата на "Заедно в час"

С попълването и изпращането на настоящата страница започва участието Ви в нашия процес на подбор. 

Ако не попълните цялата форма наведнъж, може да запазите вече попълнената информация и да се върнете към нея на по-късен етап. За целта използвайте бутона в горния десен ъгъл. 

Напомняме Ви да използвате български език, както и да пишете на кирилица.  Писмените Ви умения също ще бъдат оценявани.

Ако имате въпроси или технически проблем, свържете се с нас на apply@zaednovchas.bg.

Контакти
Професионален опит:Моля, използвайте максимум 250 знака.

Отворени въпроси

Ще се радваме да разберем повече за мотивацията Ви да участвате в програмата на “Заедно в час”, както и мнението Ви по поставените по-долу въпроси. Отговорете на въпросите в тази секция максимално конкретно и изчерпателно. Препоръчително е дължината на всеки отговор да бъде минимум 200 символа


Какво означава за Вас програмата на ,,Заедно в час”? Защо е важно да участвате в нея? Как разбирате проблема за неравния достъп до качествено образование в България? Как разбирате мисията и визията на ,,Заедно в час”?
Казус

В неделя жители на столичен квартал организираха скромен протест пред общината, на който настояха за формиране на отделни класове за учениците от ромски произход в основното училище в района. Някои от представителите на родителската общност настояха дори за обособяване на ромските деца в отделно училище. Пред нашия репортер застана една от майките, присъстващи на протеста: „С какво моето дете е виновно за ниското ниво на култура и грамотност на циганите, че да страда от това и да изостава в училище заради тях? Утре, като отиде в гимназия, никой няма да се интересува защо нивото му е по-ниско от това на другите деца, които идват от нормални училища”, сподели тя. Друга майка изрази безпокойство относно проблем, свързан с хигиената в училището: „Тези деца не се къпят и идват така на училище! Вие бихте ли искали Вашето дете да учи с тях?”

За мнение потърсихме и представители на ромското малцинство в района. Срещнахме се с майка на 4 деца, най-голямото от които е в 4-ти клас. Жената сподели, че се старае детето й да ходи редовно на училище и изрази недоволство от случващото се пред общината. „Правя всичко възможно децата ми да завършат училище и да им дам шанс за добър живот!”, сподели тя. Синът ѝ също застана пред нашия обектив и сподели, че като порасне иска да отиде в езикова гимназия. Не отрече обаче, че в 4-ти клас изпитва сериозни трудности с четенето и смятането и че трудно се вписва в ритъма на останалите свои съученици именно поради този факт.

(Източник: медийна публикация; с адаптация)Ще се радваме да споделите повече подробности: Защо мислите така? Можете ли да подкрепите мнението си с примери?

Ще се радваме да споделите повече подробности: Защо мислите така? Можете ли да подкрепите мнението си с примери?


Допълнителна информация


“Заедно в час” работи с училища, в които учениците имат най-голяма нужда от подкрепа, за да подобрят знанията си и да развият ключови за живота умения. Колкото по-рано одобрените кандидати потвърдят участието си в програмата и колкото по-широки са териториалните им възможности (напр. да пътуват до училище или да се преместят в друго населено място), толкова повече възможности за избор на позиция имат. След като участникът избере училище, “Заедно в час” изпраща документите му към директора, с когото предстои интервю. 

Посочените тук предпочитания имат информативен характер и ще бъдат коментирани допълнително по време на процеса на подбор. Когато изберете даден регион, нашето очакване е, че ще имате възможност да преподавате в училище на територията на цялата административна област.

 

В Регион 1 ще видите всички региони, които в момента влизат в обхвата на програмата. За да станете участник в нея, трябва да имате готовност да заемете позиция и преподавате в училище в един от тези региони. 

В Регион 2 ще видите всички региони в страната – като втора своя опция може да изберете (по желание) и регион, който в момента не влиза в обхвата на програмата. Ако там има позиция, която отговаря на Вашия профил, то Вие ще може да я заемете. Ако такава позиция обаче не е налична, то трябва да имате готовност да заемете позиция в посочения от Вас Регион 1.


Моля, споделете тук дали имате предпочитания относно региони, в които бихте искали да преподавате.

Ако имате познат, който също би бил подходящ кандидат за програмата и смятате, че би искал да научи повече за нея, ще Ви бъдем благодарни, ако ни дадете негови контакти. Препоръчаните хора няма да бъдат Ваша конкуренция в процеса на подбор – оценяваме всеки кандидат индивидуално и даваме оферта на всички, които покриват нашите критерии.

Участниците в програмата на "Заедно в час" поемат двугодишен ангажимент да работят като учители на пълно работно време.

Участието в програмата включва задължително и присъствено 7-седмично обучение на пълен работен ден през Юли и Август.