Сбъдни промяната в Пловдив на 29 ноември в Дома на културата

12107278_1055151321185683_5782483040565129011_n„сБЪДнИ промяната“ в Пловдив на 29.10 от 19 ч. в Дом на културата „Борис Христов“ е първото от поредица събития из цяла България, чрез които Заедно в час събира проактивни хора от всякакви сфери, за да изразят мнението си как образованието може да бъде подобрено. „Ние ценим изключително много човешкия потенциал и се стремим да обединяваме можещи и искащи хора на едно място, така че да създадем наистина въздействаща общност“, споделят организаторите на събитието с подзаглавие „Зaпознай се със Заедно в час: Кои са будителите в образованието днес?“.

Събитието ще е под формата на „Световно кафене“ – метод за провеждане на конструктивен диалог. Организаторите са убедени, че промяна на образованието е възможна, само ако има постоянен диалог между всички заинтересовани страни – институции, бизнес, НПО сектор и др. Гледните точки ще са разнообразни, а емоциите са сигурни – в събитието ще се включи и ученик, който ще сподели накратко какво го мотивира да се върне в училище.

drugite_za_nas_thumbЗащо Заедно в час са избрали Пловдив за първия град, в който да стартират обмена на идеи и сплотяването на общност? Регионът е един от първите, в които организацията започва своята дейност преди повече от 4 години. В момента 18 учители по програмата Заедно в час преподават в 10 различни по вид и размер училища в областта. Това е възможно благодарение на подкрепата на Община Пловдив, Регионалния инспекторат по образованието в града, на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и на бизнес партньори като Liebherr и Schneider Electric.

Докъде се е сбъднала промяната на образованието в Пловдив при толкова съмишленици? Какво може да се предприеме оттук нататък? Кои са будителите в образованието днес? Разкажете ни вашите идеи на 29-ти октомври и се запознайте с хора, които ги споделят!

Заедно в час очаква всички, които желаят да са част от промяната по един или друг начин. Присъствието на събитието и на коктейла след него е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация  на http://bit.ly/PlovdivReg. За повече подроности можете да следите и Фейсбук събитието на: http://bit.ly/PromyanaPlovdiv.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.