Близо 6000 лв. набра коледният календар на МЕТРО за мисията на Заедно в час

Компанията предостави на неправителствената организация по един лев от всеки продаден коледен календар „За всички от сърце“ през месец ноември

МЕТРО България дари на фондация „Заедно в час“ 5882 лв. от продажбите на традиционния коледен календар „За всички от сърце“ до края на ноември. Календарът донесе не само с вкусни изненади и отстъпки за потребителите, но и средства за програмата „Училища за пример“ на неправителствената организация.

От всеки продаден календар МЕТРО България  отдели един лев  в подкрепа на учители и училища в цялата страна, включени в двугодишната програма за професионално развитие на цели училищни екипи. Тя помага на образователните институции в България да разработват и прилагат нови устойчиви практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик. 

„Подкрепата ни за фондация „Заедно в час“ е неразделна част от мисията ни да действаме отговорно и открито, като се стремим към положителен принос за обществото. МЕТРО България напълно споделя разбирането на програмата „Училища за пример“, че именно хората в класните стаи са ключът към това всяко дете в България да получи качествено образование. Въвеждането на иновативни методи в българското образование е важна стъпка в развитието на младите таланти и нашата компания неотклонно застава на страната на тези усилия на фондация „Заедно в час“, заяви Димитър Вутков, Маркетинг директор на МЕТРО България.

“Щастливи сме, че тази Коледа в лицето на МЕТРО България открихме нов партньор и заедно ще подкрепим още училищни екипи да създадат среда, в която всеки ученик и учител се чувстват спокойни, подкрепени и вдъхновени да се развиват и постигат повече. В края на януари започва новото кандидатстване за програма “Училища за пример”, а с подкрепата на МЕТРО ще можем достигнем и нови училища в цялата страна.”, коментира Анжела Деянска, ръководител “Развитие и фондонабиране” в “Заедно в час”.

През 2021-2022 учебна година в програмата “Училища за пример“ участват 449 учители от 49 училища от 21 области в България. Програмата се състои от две неразделни части:    курс Лидерство в училище и курс по избор на училището, свързан с различни методи на преподаване. Избираемите курсове отговарят на конкретните нужди на училището.

Всеки курс включва работа по част от училищен проект, надграждащи обучения и подкрепа от ментор. Участието в обученията и подкрепата от ментор са безплатни за училищните екипи, благодарение на финансовата подкрепа от дарители и партньори, от които тази година част стана и МЕТРО България.

Благородната инициатива на МЕТРО България даде възможност на многобройните ѝ клиенти не само да се насладят на награди, томболи и ваучери от коледния календар „За всички от сърце“, но и самите те да подкрепят българските училища и учители в предизвикателното време, в което живеем.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути