Ученици от Костинброд, Черни Осъм, Костенец, Самоков и София печелят стипендиите на международния летен лагер на Camp Golden Gate

Биляна Маринова, Теодор Славчев, Радост Туджарска, Боян Мислиев и Ангел Донков са петимата ученици, които печелят пълни стипендии за двуседмичен международен летен лагер на Черно море, осигурена от Camp Golden Gate. Петимата ученици учат в училища партьнори на Заедно в час – Професионална гимназия “Георги Победоносец” гр. Костинброд, 130 СУ “Стефан Караджа” гр. София, СУ “Отец Паисий” гр. Самоков, СУ “Васил Левски” с. Черни Осъм и Професионална гимназия “Георги С. Раковски” в гр. Костенец.

Победителите бяха избрани от специално жури с представители на Заедно в час и Camp Golden Gate. За да кандидатстват за стипендиите, учениците трябваше да учат в училище партньор на Заедно в час и да напишат есе на английски на тема: Защо заслужаваш да спечелиш стипендия от Camp Golden Gate и как преживяването да си част от общността на лагера ще ти помогне да постигнеш своите бъдещи цели?

Биляна, Теодор, Радостина, Боян и Ангел впечатлиха журито със своята силна мотивация и стабилно ниво на владеене на английски.

“Със сигурност за тези ученици да прекарат две седмици от лятото в активна комуникация с младежи от цял свят е изключителна възможност, която ще им помогне не само да развият знанията си по езика, но да развият полезни умения, с които по-уверено да постигат бъдещите си цели”, коментира Джефри Уорнер, ръководител учителска подкрепа в Заедно в час и част от журито на конкурса за стипендии.

Camp Golden Gate е международен летен лагер изцяло на английски език, който цели да сближи деца от различни краища на земното кълбо и да ги пренесе в американска атмосфера на брега на Черно море. Стремежът на организацията е да вдъхнови младите хора да творят заедно, да си сътрудничат, да мислят нестандартно и да се учат един от друг, като наблягат върху взаимното уважение в мултикултурна среда. Лагерите се водят от американски преподаватели, които използват предизвикателни занимания с акцент върху ценности като оптимизъм и постоянство, нужни за придобиване на увереност при реализиране на идеи.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути