Заедно в час е една от каузите на интерактивните карти-предизвикателства Cards2Go

Новият продукт на Dextrophobia стимулира младите хора да правят добро в ежедневието си

Фондация Заедно в час и платформата за доброволчество Time Heroes са каузите, които ще подкрепят създателите на първите в България ескейп стаи Dextrophobia с най-новия си продукт Cards2go. Първото по рода си тесте карти с вдъхновяващи предизвикателства беше представено на 27 юли. Неговата цел е да внесе повече положителни емоции и забавление в ежедневието на младите българи, като даде и възможност на всеки да подкрепи и благородните мисии на двете неправителствени организации.

Cards2Go се състои от 55 карти, разделени в няколко категории – „Предай”, „Създай”, „Играй”, „Развий”, „Познай”, „Опознай”. Всички те провокират към интеракция с непознати хора и извършването на мил жест към тях. Cards2Go не е настолна игра, а много по-мащабен проект, в който доброто се разпространява от човек на човек. Идеята на картите е всички мисии да се изпълняват между хората в градски условия в реално време. След изпълнение на предизвикателството картата се предава на друг, като нейната история може да бъде проследена онлайн на специално разработената за проекта платформа www.cards2go.bg.

„Откакто стартирахме Dextrophobia повече от 30 000 души са посетили стаите ни. Това ни вдъхнови да разширим портфолиото си с продукт, който има потенциал да обедини цялата страна в обща кауза.”, споделя Александър Грозданов, основател на Dextrophobia.

Cards2Go подкрепя работата на фондация Заедно в час и доброволческата платформа Time Heroes, като 5% от приходите от картите ще бъдат насочени към една от двете организации по избор на клиентите.

„Благодарни сме на Dextrophobia за силната им подкрепа и това, че припознават каузата на Заедно в час за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете като своя. Много се вълнуваме, че сме част от проекта Cards2Go и приканваме повече хора да предават доброто чрез предизвикателствата на картите и споделянето им с приятели”, коментира на представянято на новия продукт Нели Гачева, сътрудник “Развитие” в Заедно в час.

„Хареса ни идеята за картите още от първия момент, в който я чухме и много се радваме, че участваме в проекта. Сигурни сме, че всички ще се забавляват с тях докато изпълняват предизвикателствата, и може би ще открият непознати страни в себе си и в хората, с които се разминават всеки ден на улицата”, сподели и Павел Кунчев, съосновател на Time Heroes.

Cards2Go могат да бъдат предварително поръчани онлайн, а официалната им продажба в разпространителската мрежа започва от 15 септември. Повече информация за Cards2Go може да бъде намерена на Facebook страницата: Cards2Go и на www.cards2go.bg.


Това не е първият път, в който Dextrophobia подкрепя активно мисията на Заедно в час. През март те осигуриха голямата награда за първата IT благотворителна викторина QuizIT, а още преди това са помагали с креативни идеи и концепции при осъществяването на ловешките “Училищни чудеса” на участници по програма Заедно в час.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути