Учители от общността на „Заедно в час“ ще участват в национална конференция за добри практики

Шестима учители от общността на „Заедно в час“ ще представят свои добри практики по време на конференцията “Приобщаващи образователни практики в училище и детската градина 2019“ в Пловдив

Националната конференция “Приобщаващи образователни практики в училище и детската градина 2019“ ще се проведе на 11 май, събота, в Пловдив. За поредна година общността на „Заедно в час“ ще има свои представители в програмата на събитието. Гостите на форума ще имат възможност да чуят добри практики и презентации на учители, възпитаници и директори на училища партньори от програмата на „Заедно в час“. Конференцията е насочена към учители, директори и специалисти, които работят с деца в училище и детска градина. Организатор на събитието е Център за приобщаващо образование в рамките на кампанията „Дни на приобщаването 2019“.

Целта на форума е да отвори пространство за споделяне на успешен опит, ресурси, емоции, успехи и предизвикателства, пред които педагозите и специалистите, работещи с деца, ежедневно се изправят в училище и детската градина.

На форума ще вземат участие учители, които са първа година в програмата на „Заедно в час“. Това са Кадер Сахлим и Цветомира Енева. Кадер е учителка в ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Езерче, обл. Разград. Тя ще представи седмичното почистване в класната стая като начин за сплотяване на класа. Цветомира пък работи в ОУ „Антон Страшимиров“, с. Бохот, и ще разкаже за „Петъчни рефлексии“ – разговори за задълбочаване и осмисляне на ученето заедно с учениците.

Освен настоящи учители в програмата на форума ще презентират и възпитаници на „Заедно в час“, които продължават да преподават в училище. Презентация на тема „Диференцираното преподаване като начин да изграждаме лидерски качества, да развиваме умения и нагласи и да отключим потенциала на всяко дете“ ще представи  Юлия Генова от випуск 2015-2017 г., която в момента е учител по математика в ЧСУ „ЕСПА”. Презентацията на Юлия ще бъде една от първите, които ще чуят гостите на форума. Биляна Асеновска, също от випуск 2015-2017, която продължава да преподава в ОУ „Христо Ботев“, с. Брестница, вече четвърта година ще говори за „Ден на приобщаването 2018 – Различни заедно“. Нейната презентация е заедно с колежката й Валентина Георгиева. За инициативата „Escape school“ – учене чрез игра, ще разкаже Силвия Богданова от випуск 2014-2016 заедно със своята директорка Стойна Делчева. Силвия е учител по география и икономика в ОбУ „Христо Ботев“, с. Дълго поле.

Още един директор на училище партньор на „Заедно в час“ ще се включи във форума с презентация. Това е Екатерина Делинова, която е директор на ОУ „Пенчо Славейков“, гр. Пловдив. Тя ще разкаже за това как се създава успешен екип.

Повече информация за събитието можете да намерите тук.

В линка може да научите и как да посетите събитието.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути