Милица Иванова за “Кариера в “Заедно в час”: “Да работиш в сферата на образованието е изключително интересно и вълнуващо”

Стаж - Милица Иванова - Заедно в час

В “Заедно в час” вярваме, че даваме много на нашите стажанти, но истината e, че те ни дават още повече и за нас е удоволствие да се учим и забавляваме заедно. За това решихме да им се отблагодарим, като ги поставим под светлините на прожектора чрез серия от кратки интервюта, в които ни разказват за своето преживяване и научени уроци в организацията.

Днес имаме удоволствието да ви представим Милица.

 

Опиши се с едно изречение.Милица Иванова - Стажант - Заедно в час

Бих се описала като усмихнат човек, който обича да опознава и научава.

Как разбра за стажантската програма на “Заедно в час” и какво те привлече в нея?

“Заедно в час” организираха няколко събития в моя университет и така се запознах отблизо с каузата им. Скоро след това получих имейл, че има отворена позиция за стажант – бизнес администрация и анализ на данни. Реших да кандидатствам, тъй като тази позиция би ми позволила да добия опит по специалността си и същевременно да работя за кауза, в която вярвам.

Разкажи малко за екипа, в който си стажувала? 

Стажувах при Петко Иванов, който е оперативен мениджър в “Заедно в час”. Повечето ми задачи бяха свързани с анализ и систематизиране на данни и оптимизиране на процеси в организацията. Стажът в този екип ми хареса изключително много, защото придобих нови знания и умения, които ще ми бъдат полезни в бъдеще. Освен това, задачите, по които работих, винаги бяха интересни и смислени. Успях да видя и част от нещата, които изучавам в университета, вкарани в действие. Имах възможността да помогна и на други екипи, това придаде още повече смисъл на работата ми и ми позволи да проследя отблизо процеса на работа във фондацията.

Сподели ни три неща, които научи по време на стажа си.

  1. Научих се да използвам някои много полезни софтуери и инструменти, като Microsoft Excel и WordPress.
  2. Също така научих, че да работиш в сферата на образованието е изключително интересно и вълнуващо!
  3. И, не на последно място, разбрах колко е хубаво, когато в работата ти има кауза!

Разкажи ни някой готин момент от работата ти при нас.

Един от най-готините ми моменти беше общностният ден, който е част от Летния институт. За мен беше много вълнуващо да се срещна с участниците в програмата, да чуя техните истории и да разбера какво ги е мотивирало да се включат!

Общностен ден - Милица Иванова - Заедно в час

С какво се занимаваш в момента?

В момента ми предстои да се завърна в Шотландия, където следвам, и да започна новата учебна година.

Какъв съвет би дала на бъдещите стажанти на “Заедно в час”?

Не се страхувайте от непознатото, защото често се оказва, че именно то е пътят, който води към нови знания, умения и преживявания. “Заедно в час” ви позволява да станете част от една невероятна мисия и вашата работа тук ще бъде много удовлетворяваща, възползвайте се от тази възможност! Стажът в “Заедно в час” за мен бе едно мотивиращо и много вълнуващо преживяване, което допринесе изключително много за моето личностно развитие.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути