“Да се изгубиш нарочно” със “Заедно в час” във Великобритания и Германия

Филмът на влогъра Крис Захариев ще може да бъде гледан в редица германски и английски градове през февруари и март

Следете за предстоящи прожекции във Facebook и сайта ни.

“На границата между безгрижието и отговорния живот трима приятели решават да прекарат последното си лято като тийнейджъри, пътувайки без план сред най-затънтените кътчета на България. Купуват стара „жигула”, стягат раниците и се впускат в сурово приключение, в което всичко, което може да се обърка, се обърква. Къпане в реки, спане при непознати баби и закусване сред чифтокопитни животни. Приключение, в което, губейки себе си по пътя, пак се намираш у дома.”

Така започва описанието на “Да се изгубиш нарочно” – документален филм, режисиран от влогъра Крис Захариев. Историята ще бъде показана на серия от прожекции в различни градове във Великобритания и Германия през февруари и март по инициатива на “Заедно в час”. Подобно събитие беше организирано вече веднъж – през декември 2018 г. в Тюбинген, Германия.

“Да се изгубиш нарочно” разказва историята на три момчета, които изминават над 5600 км. „Идеята ни беше да пътуваме из България из затънтени села. Имахме няколко правила – да не използваме GPS, да не се качваме на магистрала и да не спим в хотели. Също така да ядем каквото намерим”, разказва Крис Захариев пред “Под моста”. Освен него, във филма участват още актьорът Ясен Атанасов и операторът Анастас Шипков.

За събитията в Германия и Великобритания

В рамките на събитията зрителите ще могат да се запознаят и с програмата на “Заедно в час” за професионално и лидерско развитие, както и с каузата на организацията за достъп до качествено образование за всяко дете в България. След всяка прожекция е предвидено и време за дискусия и разговори.

 

Входът за прожекциите е свободен, но с предварителна регистрация. 

Филмът е с включени английски субтитри.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.