Дари стари дрехи и подкрепи мисията на “Заедно в час”

Възпитаници на “Заедно в час” организират дарителска кампания “Стари дрехи за качествено образование” в партньорство със СКРИН

И вашият гардероб ли е пълен със стари, добре запазени дрехи, които обаче вече не носите, не са във вашия размер и само заемат пространство? 

Сега имате възможност да се освободите от всички ненужни дрехи и в същото време да подкрепите мисията на “Заедно в час” и успеха на всяко дете. 

Кампанията Стари дрехи за качествено образование ви предизвиква да преровите гардероба, да изберете дрехите, които вече не носите или не са ви нужни и да ги предадете на платформата за рециклиране и преизползване на стари дрехи СКРИН. От своя страна те ще обработят дрехите и ще ги продадат, като печалбата от всяка дреха ще бъде дарена за работата на “Заедно в час” и мисията за осигуряване на равен достъп до качествено образование в страната.

Организатори на кампанията са възпитаниците на “Заедно в час” Олга Нинова-Траянова, Екатерина Граменова и Велизар Стефанов в партньорство с платформата СКРИН. 

“Идеята за кампанията дойде около раждането на второто ми дете. Реших да подобря начина на живот и навиците си и усетих нуждата буквално да освободя място във физическото пространство на моя дом, за да може новият човек да се появи, така да се каже на чисто”, разказва Олга Нинова-Траянова, инициатор на кампанията и възпитаник на “Заедно в час” от първия випуск учители. 

“С разчистването на моя гардероб осъзнах, че през годините съм “захранила” голямо консуматорско чудовище у себе си. Трябваха ми два опита да разчистя гардероба си. Първият беше през зимата, вторият през пролетта, когато открих СКРИН. Попаднах на тях случайно в интернет. Знаех, че има и други организации, които се занимават с това, но те ми харесаха, защото действат локално, българи са. Замислих се, че в общността на “Заедно в час” сигурно има и други хора, които като мен се вълнуват от темата. Предложих на Кати и Велизар [бел. ред. също възпитаници на програмата на “Заедно в час”] да помислим как да подкрепим учителите и организацията с една кампания “стари дрехи за образование”. После се срещнахме с момичетата от СКРИН, които са експертите в такива кампании, и така всичко се нареди”, допълва Оля за мотивацията около цялата кампания.

“Стари дрехи за качествено образование” продължава до 15 септември 2019 г.

Приемането на дрехите е отворено за всички. Дрехите могат да се изпратят по куриер до СКРИН, а за София да се занесат на място на базар или да се извика безплатно СКРИНмобил. Допълнителни подробности може да научите на сайта на СКРИН и на фейсбук събитието тук

Накрая на кампанията ще бъде организирано и голямо събитие на живо, на което всеки ще може да закупи от дрехите в подкрепа на “Заедно в час”. Ще научите още за работата на организацията, как самите вие може да станете участник в програмата и други начини да подкрепите мисията за по-качествено образование за всяко дете.

Ако искате да подкрепите кампанията “Стари дрехи за качествено образование” още преди финалното събитие, разгледайте наличните дрехи с етикет “Заедно в час” в СКРИН и купете онлайн.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"