Над 200 души подкрепиха разработването на методика за ученици с различен майчин език

Кампанията в Global Giving набра над 50 000 евро от дарители и сумата ще бъде удвоена от Европейската банка за възстановяване и развитие 

Повече от 200 души се включиха в дарителската кампания на “Заедно в час” и сдружение EducArt, която цели да набере средства за разработване на методика и практически материали за подкрепа на ученици с различен майчин език в начална степен. С тяхна помощ бяха събрани над 52 000 евро само за шест месеца. Тази сума надвишава поставената цел за фондонабиращата инициатива.

Допълнително Европейската банка за възстановяване и развитие също ще подкрепи проекта с 50 000 евро като част от своята вътрешнокорпоративна програма ”Инициатива на общността”. Това е възможно и благодарение на верния ни съмишленик Нгуен Ле и други негови колеги от банката, както и успешното достигане до толкова много дарители. 

“Хора от цял свят се включиха с индивидуални дарения. Много от тях българи, които живеят в чужбина. За тях това е начин да допринесат за положителната промяна в България и да подкрепят именно онези, които са най-уязвими чрез устойчива инвестиция в тяхното образование.

Щастливи сме, че наши съмишленици организираха още собствени инициативи и отделни събития, с които да подкрепят кампанията и да привлекат още хора. Много хора показаха силната ангажираност и споделяха думи на подкрепа. Това ни дават увереност, че този проект е силно необходим и очакванията към него са големи”, сподели Анжела Деянска, ръководител на екип “Развитие и фондонабиране” в “Заедно в час”.

ръка пише на бял листВ даренията за кампанията са включени и набраните средства от предизвикателството с кауза на Явор Атанасов, който през септември обиколи Исландия с колело. По този начин той за втори път подкрепи “Заедно в час” през свое велопътешествие. Явор се включи активно и в декемврийския благотворителен куиз в Лондон, организиран в подкрепа на учениците, за които българския не е майчин език. Към дарителската кампания се присъединиха ентусиазирано и българското общество на студентите в Лийдс с благотворителен базар за печива през есента. 


Повече за проекта следете тук. Може да се запознаете повече с опита на учители в програмата и проблема, който искаме да решим тук и тук.

Ако искате да го подкрепите проекта с дарение, свържете се с нашия екип на development@zaednovchas.bg.

Научете още как да подкрепите работата на “Заедно в час” в “Подкрепете ни”.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути