Chaos, А1 и HPE търсиха Нова Земя в подкрепа на българските ученици

Постер за Escape from Planet Earth тиймбилдинг

Трите големи технологични компании организираха тиймбилдинг игра с кауза за своите служители с благотворителната игра Escape From Planet Earth от Dextrophobia и Заедно в час

Постер за Escape from Planet Earth тиймбилдинг
Постер за Escape from Planet Earth тиймбилдинг

Може ли екипът да се сплоти дистанционно? 

Това вероятно е въпрос, който повечето HR специалисти си задават вече година в ситуацията на глобална пандемия. С помощта на креативния екип на Dextrophobia служители на Chaos, А1 и HPE откриха, че е възможно, а колаборацията със “Заедно в час” доказа, че виртуалният тиймбилдинг може да бъде и с кауза. 

Над 70 служители от трите компании се включиха на 10 март в благотворителна игра на новия продукт на Dextriphobia Escape From Planet Earth. Виртуалната игра увлича играчите в космическа история за търсенето на спасителна планета (Нова Земя) и бягство от лошите – развилнял се изкуствен интелект (The Hive). 

Вижте трейлър на играта тук:

„Играта е забавна алтернатива на стандартните ескейп стаи. Добра идея за тиймбилдинг във виртуална среда“, сподели за преживяването Весела Бикова от екипа на HPE.

Играта с кауза успя да запали както върли фенове на ескейп стаите, така и начинаещи играчи, които бяха по-ентусиазирани за неформалното време с колеги и приятели. Участниците бяха разпределени в няколко отбора по между си и се забавляваха, решаваха занимателни загадки и пъзели, а накрая, макар да не победиха “играта”, спечелиха над 3500 лв. за мисията на “Заедно в час” в подкрепа на българското образование.

“Посещавала съм физически ескейп стаи, била съм във VR такива, а вече и на онлайн ескейп стая. От опита ми с различните видове, мога да кажа, че изживяването при всеки формат е различно. За мен Escape from the Planet Earth беше интересно изживяване, в което се впуснах без предварителни очаквания, за да мога да го изживея натурално на момента. Това е нещо ново като формат, инспирирано от обстановката, в която живеем, работим и се забавляваме последната година.

Предимството на онлайн формата за мен е, че дава възможност за участие на повече хора. С удоволствие бих играла отново, защото моят отбор – „човешката раса“ не успя да се спаси от „хайвърите“, но все пак остана надежда”, коментира преживяването от играта Владилена Георгиева, от направление „Човешки ресурси“ в А1.

Събитието с Escape from the Planet Earth е продължение и на успешната колаборация между “Заедно в час” и Dextrophobia. През годините ескейп стаите няколко пъти са организирали благотворителни седмици в подкрепа на организацията, а картите им с преживявания Carts2Go също имат благотворителен елемент и специална карта с предизвикателство от “Заедно в час”.

Благотворителната игра е част още от поредицата тиймбилдинг събития, които “Заедно в час” организира заедно с различни партньори. Следващото подобно събитие е Нарисувай пролетта с кауза на 25 март. То се организира съвместно с Dali Vino Art Gallery. Възможност за нестандартен тиймбилдинг с кауза предлага и голямото събитие “Предизвикай се с кауза”, което предстои на 30 май.


Прочетете още:

“Предизвикай се с кауза” обединява хиляди хора в подкрепа на достъпа до качествено образование

“Заедно в час” и Always обединяват сили, за да осигурят на всяко момиче в България достъп до качествено образование

Повече от 200 души подкрепиха Заедно в час с игри в ескейп стаите на Декстрофобия

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути