7 възпитаници на Заедно в час с добри практики за дистанционно обучение в специалния портал на МОН

През секция “Новини” най-лесно може да достъпите добрите практики в сайта на МОН

Обучението от разстояние в електронна среда е предизвикателство за всички учители. Седем възпитаници на “Заедно в час” намериха в това предизвикателство възможност да споделят добри практики за дистанционното обучение, обменяйки опит, съвети и идеи с други учители. Добрите практики са публикувани в специален портал на Министерството на образованието и науката (МОН). 

Платформата на Министерството на образованието и науката (МОН) представлява онлайн каталог с над 10 500 безплатни образователни ресурси създадени от учители в българските училища. Каталогът дава възможност за достъп до онлайн уроци, игри и софтуерни симулации, които имат за цел да стимулират учителите активно да използват и създават дигитално учебно съдържание. 

Възпитаниците на програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” също допринасят с дигитални обучителни ресурси в три от петте приоритетни области.

Ето и техните споделени практики:

Повишаване на ангажираността и мотивацията на децата и учениците

Атрактивни форми за представяне на изучавания материал в ОРЕС

Работа с ученици с ниски резултати

В платформата с добри практики на МОН е включен и сайтът prepodavame.bg, където учители от цялата страна могат да намерят богата библиотека от полезни практики, учебни ресурси и идеи за преподаване.


Вижте нашата колекция от ресурси за дистанционно обучение тук

Искате да сте в крачка с учителските добри практики? Абонирайте се за нашия учителски бюлетин тук.  

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути