Годишната конференция Образование 2015 ще се проведе на 13 и 14 ноември

DSC_1276  ● Как да постигнем споделена визия за промяна на българското образование – примерът на Образование България 2030?
● Kак да подобрим когнитивните и социално-емоционални умения на младите българи – изводи от проучване на Световната банка?
● Какви политики и реформи водят до значително подобрение в образователните резултати – опитът на Полша?
● Как да бъде насърчено новаторското мислене в образователната система – опитът на Бразилия?
● Как да подкрепим ученици от уязвими общности и различни националности да постигат отлични резултати – споделен опит от Великобритания?

DSC_1322На всички тези въпроси ще се опита да даде отговор традиционната годишна конференция „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики”. Събитието ще се проведе на 13 и 14 ноември в София и ще бъде открито за медиите.

Конференцията ще фокусира вниманието на международни и български образователни експерти, лидери в правителствения и гражданския сектор, учители и училищни директори върху ключовите иновации и подобрения, необходими за подобряването на качеството и разширяването на достъпа до образование в България.

КАКВО: Годишна конференция „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики”.

КЪДЕ: София, хотел „Маринела“, бул. “Джейм Баучер” № 100

КОГА: 9:30 ч. Откриване

КОЙ: Събитието се организира от Фондация „Заедно в час“, Европейската комисия и Световната банка в България.

РЕГИСТРАЦИЯ: Конференцията е напълно безплатна, но със задължителна регистрация, която може да се направи тук: https://zaednovchas.bg/conference/.

DSC_1478Сред основните лектори на Конференция Образование 2015 ще бъде Тибор Наврачич – еврокомисар по образование и култура, в панела Образование България 2030.

Темата за иновациите в образованието ще бъде представена от Рафаел Паренте – бивш заместник-секретар по образование в Рио де Жанейро и настоящ директор на LABi – лаборатория за образователни иновации.

Директорът на Полския образователен институт и създател на полския модел за добавена стойност на училищата, Михал Ситек, ще разкаже за промените в образованието и учителската професия в Полша и ще отговаря на въпроси по темата.

Виктория Левин е икономист към Световната банка, в отдел Човешко развитие, където работи върху мрежи за социална сигурност, пазар на труда и анализ на бедността. Тя ще представи изследавнето си върху когнитивните и социално-емоционални умения на българската работна сила.

Анабел Бейтс е директор на Академия Арк Елвин в Северозападен Лондон, Англия. Тя ще представи своя опит на директор в училище с ученици от над 50 националности, които произхождат от нисък социално-икономически статус.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути