Емилиян Кадийски от първия випуск на програма Заедно в час е сред социалните предприемачи “30 под 30” на Forbes в Европа

Емилиян Кадийски, учител от първия випуск на програма Заедно в час (2011-2013), и неговите партньори във “Враца Софтуер Общество” Илиян Димов и Теодор Костадинов са сред отличените социални предприемачи в престижната годишна класация “30 под 30” Европа на бизнес изданието Forbes за 2017 година.

В селекцията на Forbes за Европа, която се прави за втора поредна година, Емилиян и неговите съдружиници са в компанията на още 300 млади лидери от стария континент, разделени в 10 категории. Те са избрани от репортерите на Forbes сред повече от хиляда онлайн номинации от цяла Европа. А краткият списък е изготвен от жури от доказани професионалисти за всяка категория.

Емилиян Кадийски е на 29 години. В момента е преподавател по информатика и програмиране в Професионална техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ гр. Враца. Още по време на втората година от участието си в програма Заедно в час той, заедно с Илиян Димов и Теодор Костадинов, създава “Враца Софтуер Общество”. Организацията предлага курсове по програмиране, чрез които Емилиян иска да запали за професията възможно най-много младежи от един от най-бедните градове в България и дългосрочно да създаде повече възможности за развитие в региона. “Враца Софтуер” спечели през 2014 г. конкурса за социални предприемачи Reach for Changе. През 2016 г. организацията заема първо място в категория “Образование” за 2016 г. на наградите на Българската асоциация на информационните технологии и допълнително финансиране от Google RISE Awards. В края на миналата година Емилиян беше номиниран от Министерство на образованието и науката за Глобалната учителска награда.

В българското издание на Forbes Емилиян влиза в класацията “30 под 30” още през 2014 година. Освен него в “30 под 30” на Forbes България през годините са били селектирани още изпълнителният директор на Заедно в час Евгения Пеева-Кирова (2013) и завършилите програмата учители Теодора Зарева (2014), Ивелина Пашова(2015), Иван Господинов(2016) и Даниела Иванова(2016).

Пълната класация на Forbes Европа за 2017 г. във всички категории може да видите тук.

Повече за Враца Софтуер и годишния им отчет за 2016 може да научите тук.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.