Равен ли е пътят към Кеймбридж │ Прожекция и дискусия

Културният център на Софийския университет и фондация „Заедно в час” ви канят на безплатна прожекция на документалния филм на Елдора Трайкова „Кеймбридж“, която ще бъде последвана от дискусия на тема достъп до качествено образование за всички деца в България.

„Кеймбридж“ (2015, реж. Елдора Трайкова) проследява в продължение на една година ежедневието в Долни Цибър – голямо село с преобладаващо ромско население в най-бедния регион в Европейския съюз – Северозападна България. Заради стремежа на местните хора към образование медиите иронично са нарекли селото „ромския Кеймбридж“. Във филма ще можете да видите историите на ученици, които мечтаят да учат в елитни университети в чужбина въпреки трудните условия в средата, в която живеят.

Гледайте трейлъра на филма тук.

Какво представлява качественото образование? Какви са факторите, които определят дали едно дете в България би имало достъп до такова? Как децата, отрастващи в неблагоприятни социо-икономически условия, могат да реализират потенциала си? Тези и други въпроси, повдигнати от филма, ще обсъдим с Георги Няголов, главен асистент в катедра „Англицистика и американистика“ към Факултета по класически и нови филологии на СУ и алумни на програма „Заедно в час“, преподавали на деца в трудни социално-икономически условия.

Повече информация за образователното неравенство и нашият поход прожетете на страницата ни За нас.

Начало:

19:00

22 май, 2019

Край:

21:00

22 май, 2019

Адрес

Нова театрална зала (СУ), Цар Освободител 15, София

Event Participants