Innovation Explorer 2020

20.02.2020 е датата за новото издание на международния форум за иновации Innovation Explorer 2020, организиран съвместно с Капитал.

Датата ни е наистина футуристична и впечатляваща, а “космическата одисея” ще се случва на добре познатото място – Sofia Event Center.

ПРОПАСТТА
България е на 37 място в глобалния инновационен индекс, който всяка година подготвят в партньорство INSEAD и Cornell College of Business. В Европейския иновационен индекс e на предпоследно място, след всички страни членки на Европейския съюз, като зад нас остава само Румъния.

КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ
Въпросът, който поставяме на форума за 2020 година е как да направим отскок? Как да си поставим правилните цели, стъпки и проект за изпълнение, който да доведе до позиционирането на България в топ 10 на глобалните иноватори?

Отговорът му ще търсим, разбира се, в сътрудничество със западни експерти, футуролози, икономисти, математици, инвеститори, предприемачи и с българските им колеги, които работят в тази посока. Световно известният футоролог Герд Леонард ще коментира силата на подривните иновации за социална промяна на обществото. Филип Буланже, един от най-известните френски футуролози, пък ще докаже, че битката за смелостта и иновациите е една и съща битка. Даниел Лорер, инвеститор, ще говори за стимулите и източниците на иновации. Артур Пантелидес за стратегиите в обществото, Хана Фрай за математическите модели и данните, като източник на съвпадения, повторяемост и модели на човешко поведение. За любовта.

Двама представители на “Заедно в час” ще участват в събитието:

  • Q&A сесия с Нели Колева от 11:30
  • Q&A сесия с Радостина Бойчева от 12:40

За да събудим искрата на иновациите трябва да задаваме критични въпроси. Колкото повече – толкова по-добре. Когато спре задаването на въпроси, ние ограничаваме мисленето. Разцветът на иновациите през 70-те и 80-те години на миналия век се прави от хора, които са се обучавали през 60-те години на миналия век – време, в което хората активно са се съмнявали в авторитетите. Нека направим същото днес.

ИНФОРМАЦИЯ
Повече информация на страницата нa събитието във Facebook, както и на сайта на събитието: www.innovationexplorer.bg

 

Начало:

09:00

20 февруари, 2020

Край:

17:30

20 февруари, 2020

Адрес

Sofia Event Center, София

Event Participants