Празните книги на Панаира на книгата в НДК

Панаир на книгата 2018

На Софийския международен панаир на книгата 2018 “Заедно в час” разказва девет истории за смелия избор да станеш учител. Това са преживяванията на 11 учители от програмата на “Заедно в час” и още стотици детски съдби, свързани с тях. Преживявания, свързани с предразсъдъците, успеха на децата, вярата в себе си, с това да надскочиш себе си. Преживявания, които показват защо да си учител е отговорна, но и удовлетворяваща професия. И защо учителите в най-голяма степен могат да влияят на съдбата на учениците си.

Присъединете се към нас, за да напишем още такива вдъхновяващи истории. 

Защото някои книги все още са празни.
Защото всеки от нас пише историите, които си струва да бъдат разказани.
Защото всяко дете заслужава качествено образование.

Късчета от историите и техните автори:

Гергана Чавдарова

Един ден Гергана разбира, че ходенето на работа няма особен смисъл, ако не ти доставя удоволствие. Тогава решава да кандидатства в програмата на “Заедно в час”.

Деница Москова и Иглика Атанасова

За умението да цепиш дърва, срещите с авлига и преподаването на ученици, които имат най-голяма нужда от подкрепа.

Иван Господинов

На въпроса “Защо се върна?” Иван винаги отговаря: “Не съм и мислил да оставам там – в България се чувствам по-полезен. В Германия и без мен се справят.

Цялата колекция от “Празните книги” можете да разгледате по време на 46-ото издание на Софийския международен панаир на книгата, който се провежда в НДК от 11 до 16 декември.
Щандът на “Заедно в час” е No437 на 4 етаж, срещу сцена Културна програма.

Ще имате възможност да се запознаете в работата на фондация “Заедно в час”.

Специална програма:

12 декември, 16:00 часа

Кариера и кауза. Програмата за лидерско развитие на “Заедно в час”

Все още търсите своя професионален път след университета? Искате да работите както за себе си, така и за значима за вас кауза? Вярвате, че най-силният инструмент за промяна в България е достъпът до качествено образование? Ако отговорът на тези въпроси е „да“ – заповядайте на представянето на програмата за лидерско развитие на “Заедно в час”. На него ще научите повече за това как можете да допринесете за положителна промяна в образователния сектор, докато инвестирате в собственото си развитие.

16 декември, 17:00 часа

Дебат на тема “Да си учител е лесна работа”

В дебата ще участват възпитаници на програмата на “Заедно в час”.

 

Можете да направите първата крачка към по-доброто бъдеще на България, като кандидатствате за програмата на “Заедно в час” и станете учител там, където има най-голяма нужда от вас.

Начало:

11:00

11 декември, 2018

Край:

19:00

16 декември, 2018

Адрес

София, НДК, пл. България

Event Participants