Прожекция на филма „Най-голям шанс за успех“

Седмица след Деня на народните будители продължаваме да усещаме духа на просветителите и светлото им дело. В тази връзка ви каним на 6 ноември (сряда) от 18:00 ч. в Taylor A21, University of Aberdeen на прожекция на филма „Най-голям шанс за успех“/ Most Likely To Succeed. Прожекцията се организира по инициатива на “Заедно в час” в партньорство с Aberdeen University Bulgarian Society и Кинофестивал не-Възможното образование.

“Най-голям шанс за успех” разглежда историята нa образованието в Съединените щати и разкрива все по-осезаемите недостатъци на конвенционалните образователни методи в днешния иновативен свят. Филмът първо ни представя серия от интервюта с родители, икономисти и експерти като сър Кен Робинсън и Салман Кан (“КАН академия”). След това ни запознава с разработения от училище “Хай Тек Хай” в Сан Диего оригинален подход към преподаването и оценяването. Без да претендира, че е намерил “най-правилния начин”, учителският екип предизвиква родители, ученици и общественост в търсене на отговор на въпроса какво означава “да си успешен” в 21-и век.

Филмът е номиниран за множество награди, включително през 2015 г. е в официалната селекция на фестивала за независимо кино “Сънданс”.

В рамките на събитието зрителите ще могат да се запознаят и с програмата на “Заедно в час” за професионално и лидерско развитие, както и с каузата на организацията за достъп до качествено образование за всяко дете в България.

След прожекцията е предвидено и време за дискусия за това кои са образователните системи, които познаваме, какви са техните добри и лоши страни, както и какво би могло да бъде различно. А всъщност не е ли най-важно до какви резултати водят отделните подходи и какви личности „произвежда“ образованието?

Заповядайте на 6. ноември от 18:00 ч. в Taylor A21, за да се насладим на филма Most Likely To Succeed и да почетем още веднъж светлия празник на всички просветители. Моля да регистрирате своя интерес към събитието на: http://bit.ly/2OPpSj9.
Ще има включени български субтитри. Очакваме ви!

Начало:

18:00

6 ноември, 2019

Край:

20:00

6 ноември, 2019

Адрес

Унивеститетът Абърдийн, Великобритания

Event Participants