ТАЙНИТЕ НА КОСМИЧЕСКИТЕ СОВАЛКИ | ФИЛМ + ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Космосът е една от темите, които будят любопитството на човечеството от древността до днес, от класните стаи и в най-отдалечените населени места по света до модерните лаборатории на НАСА.

Какво прави космоса толкова магнетичен?
Ще живеем ли някой ден на Марс и какви умения ще са ни необходими, за да оцелеем там?

Заповядайте на вълнуващо пътуване в космоса с благотворителната прожекция на документалния филм от две части “Тайните на космическите совалки” (Secrets of the Space Shuttle) на National Geographic

на 17 април, четвъртък, от 18:30 часа в City Stage.

Създадени преди половин век, космическите совалки са голям скок в опитите ни да открием тайните на космоса. Години наред учени от различни страни се състезават, за да подобряват технологиите си и да изпратят човек на Луната. Филмът на National Geographic ще ни разкрие повече за историята на космическите совалки и космическата програма на NASA – National Aeronautics and Space Administration, както и уникалната образователна инициатива “Учител в космоса”.

Специален гост на събитието ще бъде Райчо Райчев от програмата “Космически предизвикателства”.

Събитието се организира от фондация “Заедно в час” с любезното съдействие на канал National Geographic в България и Райчо Райчев от програмата “Космически предизвикателства” Space Challenges Program, както и домакинството на City Stage. Филмът е на английски с български субтитри.

Препоръчителен вход – дарение: 10лв.

Местата за прожекцията са ограничени, затова е задължителна предварителна регистрация на този линк – https://forms.gle/H2Y5AM6o3TA9bFHTA

Всички приходи от прожекцията ще бъдат инвестирани в подкрепа и обучение на учители по програма Заедно в час / Teach for Bulgaria, които подкрепят своите ученици да мечтаят смело.

Вижте фейсбук събитието тук.

——
За “Заедно в час”:
Фондация “Заедно в час” работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. Мисията на организацията е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които допринасят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

В рамките на програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” участниците получават подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности за поне две години. През това време те имат възможност да се запознаят директно с предизвикателствата и начините за подобрение в системата. След това продължат да допринасят активно за по-качествено образование в България през работа в различни професионални сфери.

Организацията е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация America for Bulgaria и е част от глобалната мрежа Teach For All.

Начало:

18:30

17 април, 2019

Край:

21:00

17 април, 2019

Адрес

City Stage, НДК, София

Event Participants