Евгения Пеева-Кирова е зам.-министър на образованието в новото служебно правителство

Евгения Пеева-Кирова, основател и изпълнителен директор на “Заедно в час” до 2019 г., е един от новите заместник-министри в служебния кабинет на Министерство на образованието и науката.

Евгения е изключителен професионалист и колега, който отдадено работи за успеха на учениците, вярва в потенциала на хората в образователната система и умее да го развива.

Пожелаваме на нея и на целия екип на Министерството ползотворна работа, вдъхновение и сила през следващите месеци, защото по-доброто образование е основа за развитието на цялото ни общество.

Информация за новите зам.-министри може да видите на сайта на МОН.


Евгения е основател и първи изпълнителен директор на Заедно в час от създаването на организацията от 2010 г. до 2019 г. Преди това работи като бизнес консултант в международната компания McKinsey & Company, където съветва водещи фирми и организации в различни сектори – от технология и фармация до индустриална електроника и нестопанска дейност. Включването в Заедно в час й предоставя уникална възможност да допринесе за устойчивото развитие на България, като работи за дългосрочни подобрения на националната образователна система.

По време на студентските си години Евгения учредява Фондация „Стъпка за България”, която осигурява обучения по умения за самостоятелен живот и професионална подготовка на деца, лишени от родителски грижи. Нейните усилия привличат финансиране и многобройни доброволци към програми за обучение на фондацията по време на четирите години от съществуването й. От 2007 г. насам, програмите на „Стъпка за България” са допринесли за развитието на над 150 деца, лишени от родителски грижи, с участието на над 80 доброволци от различни държави.

През 2018 г. Евгения е отличена с наградата „Млад мениджър на годината“ в годишния конкурс на Фондация „Еврика“, като става първият ръководител на неправителствена организация носител на отличието. Евгения Пеева-Кирова е избрана още за Жена на годината в категория Общество през 2012 г. и фигурира в редица престижни класации, в т. ч.: селекцията на „Форбс България“ „30 под 30“ през 2013 г., проекта на „Дарик радио“ „40 под 40“ през 2014 г. и най-различни класации на най-влиятелните жени в България.

Евгения Пеева-Кирова има диплома за висше образование от Харвардския университет – специалност „Икономика, политология и социология”. Дипломната й работа изследва факторите за успеха на промените в университетското образование в Централна и Източна Европа след 1989 г. Има също магистърска степен по образователен мениджмънт от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути