Изпълнителният директор на “Заедно в час” се срещна със студенти и преподаватели от Нов български университет

На 11 януари, в началото на новата 2018 година, студенти и преподаватели от Нов български университет се срещнаха с изпълнителния директор на фондация Заедно в час Евгения Пеева-Кирова. На събитието “Уроци по пътя към успеха” Евгения разказа вдъхновяващата история на своя професионален път и уроците, които е научила и които й служат и до ден днешен.

Евгения сподели детайли от самото начало на ученическите си години, когато, подкрепяна от семейство, в което образованието е било високо ценено, е била приета в Американския колеж в София. Там тя е участвала в редица инициативи, които са й помогнали да развие ценни знания и умения и да продължи обучението си в Харвардския университет в САЩ. Пътят й я води към професионална кариера в международната компания McKinsey&company. На този етап от живота си Евгения разбира, че престижът в сферата, в която се развива, не е достатъчен за нея. Така, в средата на 20-те си години, тя взима решението да учреди фондация Заедно в час, за да даде своя принос за развитието на България в ключова сфера като образованието. (Повече информация за професионалния път на Евгения Пеева-Кирова можете да откриете тук.)

Презентацията на Евгения продължи с информация и актуална статистика за състоянието на образователната система в България, както и с представяне на ролята на Заедно в час за преодоляването на образователното неравенство в страната. В края на събитието присъстващите изказаха благодарност към Евгения и споделиха, че са се почувствали вдъхновени от думите й.

Събитието в Нов български университет е част от сътрудничеството между фондацията и водещи български университети. Цели на съвместната работа са да вдъхнови студентите за бъдеща професионална реализация, да развие у тях полезни умения за успех и да мотивира повече хора да станат част от мисията на Заедно в час – равен достъп до качествено образование за всеки ученик в България.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути