10 април е крайният срок за кандидатстване за програмата на Заедно в час

Заедно в час обявява 1petyo0 април за краен срок на тазгодишната си кампания за привличане на нови вдъхновяващи учители под надслов „Будителите днес“. Програма Заедно в час дава възможност на завършващи студенти и успешни професионалисти от различни сфери да допринесат за положителна промяна в българското общество, като едновременно с това значително развият и усъвършенстват себе си.

Организацията си поставя за цел да открие новото поколение будители, които с усилената си работа като учители допринасят за успеха на всеки ученик в своите класни стаи. Кандидатури за участие в програмата се приемат до 10 април на сайта на организацията. Успешните кандидати ще започнат своето обучение през юли 2016 г. и работа в определеното за тях училище-партньор през учебната 2016-2017 г. По време на двете години, през които ще преподават като част от програмата, участниците ще получават месечен финансов стимул в размер на 500 лв. от Заедно в час като допълнение към заплатата от училище.

Преди началото на програмата одобрените участници, които не притежават педагогическа правоспособност, ще бъдат записани в пилотни магистърски програми, организирани от Заедно в час, МОН и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. В допълнение всички участници ще преминат интензивно лятно обучение по международния модел „Преподавай като лидер“. В рамките на двете години учителите ще развият необходими знания и умения, с които успешно да мотивират учениците си, да планират целенасочено и постоянно да повишават ефективността си.

С постъпването си в програмата учителите стават част от голяма и сплотена общност от колеги, съмишленици и партньори, които работят заедно в името на една цел – дългосрочна позитивна промяна в българското образование. След успешното завършване на програмата те продължават развитието си като активни застъпници за образователната промяна чрез директна работа в училище или извън него. Над половината от досегашните 80 алумни на програма Заедно в час продължават да се развиват в училище и в образователния сектор, а останалите се реализират в сферата на бизнеса и предприемачеството.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.