Над две хиляди души кандидатстваха за учители по програма Заедно в час

За втора поредна година са получени повече от 2 200 кандидатури

За втора поредна година са получени повече от 2 200 кандидатури от желаещи да преподават за минимум от две години в училища партньори на Заедно в час. Броят на кандидатствалите е двойно по-голям от годините преди това, което показва, че интересът към преподаването не просто се е увеличил, но и трайно е останал висок.

Тази година освен кандидати от София, от където традиционно има най-много, голям брой желаещи са дошли и от Пловдив, Плевен, Велико Търново и Стара Загора, а средната им възраст е 35 години. 490 кандидатури са от мъже, а 1760 – от жени, като общо 270 от всички тази година завършват университет.

Заедно в час вярва, че това е положителна новина за страната, тъй като показва, че интересът към учителската професия започва да се покачва. Все по-голям брой хора от различни професионални сфери осъзнават важността на образованието за социалното и икономическо развитие на държавата и своята възможност да допринесат към него.

Заедно в час съществува повече от седем години и споделя визията, че децата в България ще получават по-качествено образование, ако все повече социално активни хора се обединят около каузата за подобряване на образователната система. Фондацията работи за постигането на тази цел заедно с мрежата си от институционални, корпоративни, неправителствени и индивидуални партньори, благодарение на които обсегът й расте. Тази година планира да присъства в 13 региона на страната – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, София град, София област и Стара Загора.

Програмата е дългосрочна и всяка година привлича нови хора за своята кауза. Кандидатстването за участие в програма Заедно в час за учебната 2018/2020 ще бъде отворено през септември 2017. Ако искате да получавате новини за Заедно в час, можете да последвате страницата им във Фейсбук или да се запишете за месечния им бюлетин тук.

Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути