Финансист сподели опита си пред ученици от Костинброд в техния “Клуб по финансова грамотност”

С лична среща с финансист и полезен разговор за стартирането на собствен бизнес учениците от гимназиален курс на СУ “Д-р Петър Берон” в Костинброд завършиха учебната година и заниманията си в своя “Клуб по финансова грамотност” на 8. юни 2018 г. Финансовият директор на Credissimo и Нексо Камен Трендафилов беше “човек за пример” за учениците в класната стая на Радослава Георгиева, учител втора година в програмата на “Заедно в час”, и подкрепи учениците в развиването на ценни умения как да се ориентират в света на парите.

Камен разказа на учениците за личния и професионалния си път в света на финансите. Той сподели колко ценна – и в образованието, и в работата му, е била комуникацията с различни хора. Изтъкна още, че това помага не само да уважаваме другите, но и да оценяваме това, което ни казват, да виждаме различни гледни точки, а оттук и да вземаме по-информирани решения и да имаме по-правилна преценка за различни ситуации. Като ключово умение за успех, както в живота така и в сферата на финансите, Камен открои работата в екип и личната отговорност, развиването на нагласата, че от нас зависи какво ще постигнем.

“Най-важното нещо е да не спирате да се учите и да вярвате в това, че срещата ви с всеки един човек ви обогатява”, подчерта още Камен Трендафилов.

От професионалния си опит и експертиза той даде също полезни съвети на тийнейджърите за това как по-добре да планират финансите си при стартиране на нов бизнес. От разговора с него един от големите ученици се вдъхнови и работи целенасочено по разработването на реален бизнес план за отваряне на собствена пекарна в града. Учениците научиха също как да използват ефективно спестяванията си през лятото и за какво да внимават при покупката стоки на изплащане.

Срещата на Камен Трендафилов с учениците беше организирана като част от заниманията на Клуба по финансова грамотност в училището, който се провежда като извънкласна дейност под ръководството на Радослава Георгиева, начален учител и възпитаник на програма “Заедно в час”.

Клубът е създаден по проект “Нашите пари” на Visa. В рамките на заниманията през интересите на учениците и различни теми, гости и дискусии, учениците развиват своите знания как да управляват финансите си устойчиво и ефективно.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути