Образованието на бъдещето събира учители, директори и образователни експерти на голям форум

Образование: за бъдеще

Конференцията “Образование: За бъдеще” се организира от 11 водещи организации от сферата на образованието, бизнеса и публичния сектор

Конференция Образование, 2017 г.
Конференция Образование, 2017 г.

Как изглежда образованието на бъдещето, от какви умения имат нужда днешните деца, за да се реализират успешно в бъдеще, и как да привлечем и подготвим способни учители – това са само някои от темите, на които ще обърне внимание големият форум “Образование: За бъдеще” на 23 и 24 ноември в Националния дворец на културата.

Конференцията е безплатна, а регистрацията е на този линк.

Тя е насочена към всички, които се интересуват от образование – учители, директори, обучители, родители, образователни експерти и др. Събитието се организира от единадесет водещи организации от сферата на образованието и бизнеса, сред които и “Заедно в час”. Партьнори на събитието са също Представителството на Европейската комисия в България, Министерството на образованието и науката и фондация “Америка за България”.

Форумът цели да покаже работещи практики от образователната система и да предложи решения как да подготвим младите хора за бързо променящите се професии, така че да имат бъдеще в България.

Основни акценти

Основните акценти в програмата са образование за икономически растеж, умения за успешна реализация и иновации в училище. Ще бъдат представени изводите от доклад на Европейската комисия с обзор на образованието през 2018 г., както и добри идеи за партньорства между бизнес и общини.

Практически работилници и дискусии ще има на темите привличане, обучение и задържане на учители, професионално образование, ранен старт към уменията на бъдещето, STEAM специалности, технологии в училищата и как изглежда успешното училище.

Сред лекторите на събитието са Светозар Георгиев, основател на “Телерик академия”, евродепутатът Ева Майдел, зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, Марсел Ван Дер Хойк, директор за България на ABB България, Ираван Хира, изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise Bulgaria, Сампо Суико, специалист в иновациите в професионалното образование във Финландия, преподавателят от Германия проф. Херман Абс, както и успешни директори и учители от България. Пълната програма може да намерите на сайта на форума.

Можете да следите подробности за събитието и във фейсбук тук и на сайта ни.


Конференцията “Образование: за бъдеще” се провежда за първи път и обединява едни от най-влиятелните образователни организации в България: фондация „Америка за България“, фондация “Заедно в час”, Европейска комисия, Американска търговска камара в България, вестник „Капитал“, “Индъстри Уоч”, Детски научен център „Музейко“, сдружение “Образование България 2030”, Тръст за социална алтернатива, Център за приобщаващо образование, Център за творческо обучение.

Събитието обединява много от образователните събития, които организациите последните години традиционно организират на тема образование, за да даде максимална добавена стойност и възможност за професионално надграждане на професионалистите в образователната сфера. 

Очаквайте скоро повече информация за сесиите, в които активно участие ще вземат представители на фондация “Заедно в час”.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути