Годишната конференция Образование 2014 ще се проведе на 14 и 15 ноември в София

conf pic 2014

  • Какви поуки за България можем да извлечем от успешната образователна реформа в Полша?
  • Как един учител може да стане максимално ефективен в класната стая?
  • Как един директор може да промени облика на своето училище и да подкрепи учителите така, че всички ученици в него да развиват потенциала си?
  • Как по-успешно да въвеждаме младите учители в професията?

На всички тези въпроси ще се опита да даде отговор традиционната годишна конференция „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики”. Събитието ще се проведе на 14 и 15 ноември в София и ще бъде открито за медиите.

Конференцията ще фокусира вниманието на международни и български образователни експерти, лидери в правителствения и гражданския сектор, учители и училищните директори върху ключовите иновации и подобрения, необходими за подобряването на качеството и разширяването на достъпа до образование в България. В рамките на конференцията ще бъде представен и доклад на Световната банка с основни предложения за подобрения на образователната система в България.

КАКВО: Годишна конференция „Качествено образование за всяко дете в България – ключови държавни политики и училищни практики”.

КЪДЕ: София, хотел „Балкан“, пл. „Света неделя“ 5 (Шератон)

КОГА: 14 и 15 ноември, 9:00 ч. Откриване

КОЙ: Събитието се организира от Фондация „Заедно в час“, Европейската комисия и Световната банка в България.

Сред основните лектори по време на конференцията ще бъде Збигнев Марсиняк – бивш заместник-министър на образованието в Полша и архитект на реформите, довели до значителните успехи на полските ученици според редица международни изследвания. Марсиняк ще разкаже за възможните поуки, които България може да извлече от успешната образователна реформа в Полша.

Стивън Фар, който е образователен директор в Teach For America, ще сподели как един учител може да стане максимално ефективен в класната стая. Фар е създател на модела „Преподавай като лидер“, прилагащ се от учители в близо 40 държави по цял свят, които преподават на ученици с ниска мотивация и резултати в училище.  Благодарение на този модел на преподаване учителите успяват да постигнат изключително високи резултати със своите ученици.

Сред основните лектори ще бъде и Ед Вайнкър, директор на Академията Рийч във Великобритания. Училището е отличено от кралския инспекторат Офстед за високото качество на образованието, което учениците предимно от бедни и емигрантски семейства получават там. Ванкър ще сподели как един директор може да промени облика на своето училище и да подкрепи учителите така, че всички ученици в него да развиват потенциала си.

В края на конференцията Ив Айзеншмид, професор в Талинския университет, ще разкаже за успешния естонския модел за въвеждане на млади учители в професията чрез наставничество и продължаващо обучение.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.