Голямото приключение “От мен зависи” е сред номинираните за международните награди Emerging Europe

Програмата за ученическо лидерство Голямото приключение “От мен зависи” е сред номинираните инициативи в престижните международни награди Emerging Europe Awards.

Наградата се връчва от базираният в Лондон tink tank със същото име, който подкрепя инициативи за социално и икономическо развитие в 23 държави в източна Европа. Организацията предоставя достъп до различни информационни и образователни ресурси, насърчава развитието на партньорства между различни организации в региона, както и възможности за инвестиции в страните, където оперира.

“Приключението” е единственият български представител, номиниран в категория Young Empowerment Initiative of the Year (Младежка инициатива на годината). В нея се отличават проекти и програми, които целят да поощряват възможностите, активността и участието на младите хора в обществените процеси. Останалите 11 категории в наградата включват теми като организации за насърчаване инвестиците на национално ниво, туристически кампании, промотиране и реклама на градове, устойчиви проекти, инициативи за равенство и пр. Сред номинираните български участници в останалите категории са Българска агенция за инвестиции, Столична община и платформата за кариерно развитие за хора с увреждания JAMBA.

Експертно жури ще определи победителите сред номинираните организации във всяка категория, като наградите ще бъдат връчени на специална церемония в Лондон на 22 юни.

“Голямото приключение: От мен зависи” е програма, чрез която ученици от I до XII клас могат да разгърнат своя потенциал, да развиват умения за ефективна работа в екип и нагласи като “от мен зависи” и “аз мога”. В процеса на “Приключението” те се научават още на самоанализ и как да споделят изводите от своя опит след поредица от предизвикателства – мисии.

“Приключението” е инициатива на неправителствената организация “От мен зависи”, учредена и ръководена изцяло от съмишленици и възпитаници на програма “Заедно в час” от различни випуски. Програмата е наследник на годишна конференция “За успеха на всяко дете”, която между 2012-2016 г. се организира от фондация “Заедно в час”.

Финалното събитие на програмата – “Голямото приключение” тази година ще се проведе в във Физическия факултет на Софийския университет на 9 юни и ще събере повече от 300 ученици, учители, гости и съмишленици на инициативата.


Повече за “Приключението” и финалното събитие може да научите на неговия сайт тук.

Не пропускайте да подкрепите “Приключението”, като станете партньор на иницативата или с финансово дарение през специалната кампания в “Платформата”.

За повече информация може да се свържете с екипа на приключението на otmenzavisi@zaednovchas.bg

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.