Стани учител във випуск 2021

Накъде след университета

Завършваш образованието си и търсиш най-добрата следващата стъпка?
Искаш да развиеш важни професионални и лидерски качества?
Стремиш се към място, на което да се чувстваш полезен и за себе си, и за другите?
Вярваш, че всяко дете заслужава качествено образование, и си готов да работиш за това?

Тогава “Заедно в час” е точното място за теб.

Програмата на “Заедно в час” подготвя мотивирани и способни наскоро завършили или последен курс студенти от различни специалности да работят като учители за период от две години и да развият универсални професионални и лидерски умения. 

Специално разработени обучения
Менторска подкрепа
Позиция и заплата в училище
Кариерно развитие
Работа със смисъл
Мрежа от съмишленици
“Най-добра обучителна програма” 
“Най-добра програма за кариерно развитие” 
в националния конкурс “Работодател на годината”

Защо програмата на “Заедно в час”

Участваш в единствено по рода си обучение

Безплатната обучителна програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Стъпва на  моделa “Преподавай като лидер” и добри практики от целия свят. Интензивно лятно обучение с теория и практика те подготвя за влизането в класните стаи, а надграждащи работилници през двете години допълват опита ти.

Виж повече →

Развиваш ключови умения

В програмата на “Заедно в час” развиваш и лидерски и професионални умения, полезни за разнообразни сфери на работа. Ще упражняваш лидерския си потенциал, ще се учиш да планираш и полагаш цели, да ръководиш и мотивираш екип, да работиш в предизвикателна среда. Предлагаме и обучения за събиране и анализ на данни, за презентационни умения и създаване на стратегически партньорства.

Виж повече →

Завършваш безплатно магистратура

Ако нямаш правоспособност за учител, програмата осигурява задочно или дистанционно обучение в университет в специалност начална училищна педагогика или за придобиване на допълнителна квалификация за учител по конкретен учебен предмет.

Променяш бъдещето (си)

“Заедно в час” работи за подобряване на образованието в България, така че всички деца в страната да придобият знанията и уменията, които да им помогнат да се справят в живота, да реализират потенциала си и да бъдат щастливи. Участниците в програмата пряко допринасят за тази цел. Те са тези, които работят с учениците и техните семейства и виждат резултатите от усилията си.

Виж повече →

Получаваш подкрепа

От началото на обучението до края на втората година преподаване в училище получаваш индивидуална подкрепа от опитни специалисти в сферата на образованието, които ти помагат в работата с учениците. Срещаш се и с ментори от различни сфери, които те подкрепят в кариерното ти развитие. Имаш достъп до ресурсите на международната мрежа на Teach For All.

Ускоряваш кариерата си

Програмата на “Заедно в час” ти помага и в професионалния ти път нататък. Обучения за универсални професионални умения, работа по собствен проект, стаж в партньорска организация и контакти с хора от бизнеса, публичния и гражданския сектор са само част от възможностите в програмата. Възпитаниците на “Заедно в час” се реализират успешно в различни сфери и са носители на награди като “30 под 30” (Forbes), “40 до 40” (“Дарик радио”), “Достойните българи” и “Иноватори в образованието”. 

Кандидатствай до 25 ноември

step-1

1 МИН

Специално разработени обучения
step-2

20 МИН

Сподели ни повече за теб, твоето образование и предишен опит.
step-3

60 МИН

Отговори на въпроси за мотивацията си и сподели мнението си по конкретни казуси.

Критерии

Да си завършил бакалавърска степен до 1 септември 2021 г.

Да имаш силна мотивация, желание за развитие и за работа с ученици

Да си готов да работиш в училище на пълен работен ден през двете години на програмата

Няма нужда да имаш педагогическа правоспособност.

Другите за нас

Ventsislava_Kyuleva_TITAN

Венцислава Кюлева

Директор Човешки ресурси в Титан Златна Панега Цимент АД

Вече десетта година си партнираме със „Заедно в час“, защото искаме да осигурим достъп до качествено българско образование за всяко дете. Дългогодишното ни партньорство включва многобройни обучения, подкрепа за лидерски програми за учители и ученици и др. ТИТАН Златна Панега и „Заедно в час“ обединяват усилията си, за да осигурят по-добри възможности на хората от местните общности за развитие и професионална реализация.

Nancy-Feb-2017-CCropped

Нанси Шилър

президент на фондация "Америка за България"

Образованието е основна ценност и обща отговорност – на всеки един, на обществото, на бизнеса, на държавата. Фондация „Америка за България“ работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната, както и за подобряване на качеството на българското образование и издигането на престижа на учителската професия. За нас това означава да подкрепяме преподавателите в усилието им да подготвят младите хора за професиите на бъдещето. От създаването си през 2009 година досега Фондация „Америка за България“ е инвестирала над 110 милиона долара в подкрепа на българското образование. Щастливи сме, че „Заедно в час“ се превърна в символ на мисията един ден всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители.

pyanakieva

Павлина Янакиева

Изпълнителен директор, Bulgaria Innovation Hub

Аз подкрепям “Заедно в час”, защото екипът е изцяло фокусиран върху най-болезнените и фундаментални проблеми в българското общество, а именно образованието и социалното неравенство. Силно вярвам в стратегията на “Заедно в час” да подпомага деца от непривилегировани общности да реализират пълния си потенциал в обществото, като ги обединява под общата кауза на образованието. Родината ни има нужда от отговорни и критично мислещи граждани, които да катализират позитивните промени и така да продължат промяната.

явор атанасов

Явор Атанасов

софтуерен инженер в BBC и съмишленик на

Аз имах учител, който изцяло промени моя живот. Много деца нямат такива учители, а това е проблем, в чието решение си заслужава да инвестираме. Силно вярвам в целите, които Заедно в час са си поставили, и бих искал да използвам своето пътешествие като канал, през който да се осигури подкрепа за работата на организацията.

bbalkanski-230×230

Богомил Балкански

Партньор, Sequoia Capital

В моята кариера и в моя живот има два фактора, които са ми помогнали най-много: безрезервната подкрепа на моите родители и късметът да имам достъп до чудесно образование от началното училище (СУ “Васил Левски” в Стара Загора) до гимназията (НГДЕК в София). “Заедно в час” се бори неуморно да даде равен старт и шанс за успех на всяко дете в България.

Имаш въпроси? Свържи се с нас.

Петър Пройков - Заедно в час

Петър Пройков

Телефон: +359 893 322 341
email: p.proykov@zaednovchas.bg
Виолена Брождина - Заедно в час

Виолена Брождина

Телефон: +359 893 322 359
email: v.brozhdina@zaednovchas.bg