Игра с кауза подкрепя учителите по програма “Заедно в час”

Може ли забавлението с приятели и решаването на логически загадки да бъде с благородна кауза? Първите ескейп стаи в България Dextrophobia и фондация “Заедно в час” обединяват усилия, за да докажат, че мисията е възможна. В рамките на една седмица, между 11-и и 17-и март, двете организации ще провокират повече хора да научат защо достъпът до качествено образование в България не е даденост и как всеки може да подкрепи успеха на учениците.

На 11-и март приходите от всички игри в първите три стаи на Dextrophobia ще бъдат изцяло дарени в подкрепа на участниците по програма “Заедно в час”, а през следващите дни до 17-и март, 10% от таксите за игрите във всички четири стаи на Dextrophobia ще подкрепят работата на програма “Заедно в час” за осигуряване на достъп до качествено образование.

Освен гарантирано забавление и подкрепа за благородната кауза на 11-и март всички, които се запишат и играят в ескейп стаите, ще могат да научат повече за работата и въздействието на учителите лично от екипа на “Заедно в час”, участници и възпитаници на програмата. Всички играчи ще разберат през какво преминават по време и след програмата, както и какви са възможностите за професионално и лидерско развитие. Екипът на “Заедно в час” ще сподели още какво се търси в успешните кандидати и как всеки може да подкрепи мисията – като стане учител, ролеви модел в класна стая или съмишленик на организацията. Екипът на “Заедно в час” ще сподели още какво се търси в успешните кандидати и как всеки може да подкрепи мисията – като стане учител, ролеви модел в класна стая или съмишленик на организацията.

“Много от уменията, необходими за успешно излизане от ескейп стаите, са част от ключовите умения за успех на ХХI век – логическо мислене, работа в екип, справяне в предизвикателна среда. Това са и част от уменията, които учителите по програма “Заедно в час” развиват целенасочено със своите ученици в училище, за да ги подкрепят да постигнат своите мечти и да изградят устойчиви навици за справяне с предизвикателствата в живота. Щастливи сме, че благодарение на партньорството с Dextrophobia имаме възможност да достигнем до нови хора и да намерим нови съмишленици, с които заедно да подкрепим пълноценната реализация на повече ученици в България”, споделя Евгения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на фондация “Заедно в час”.

“От първия си ден стаите на Dextrophobia винаги са били своеобразно тестово поле за функционалната грамотност на потребителите ни, което предизвиква тяхната креативност, комуникация и работа в екип в неформална обстановка. Всеки ден наблюдаваме проявата на тези умения в различна степен от нашите потребители и осъзнаваме колко важни са те за развитието на една личност още от най-ранните етапи на образованието. Партньорството ни със “Заедно в час” е възможност да подкрепим в по-голям мащаб хора, посветили се на образованието и успеха на учениците с най-голяма нужда от подкрепа, както и да покажем модел, в който дори малък и развиващ се бизнес може да бъде социално отговорен и да застане с името си зад мисия и визия, която споделя”, коментира Александър Грозданов, собственик и управител на Декстрофобия ООД.

Записването за благотворителните игри в Седмицата на “Заедно в час” в Dextrophobia е отворено на този линк. Повече подробности може да следите във фейсбук събитието тук –

В момента програма “Заедно в час” набира кандидати за новия си випуск участници, които ще влязат в училище като учители през септември 2018 г. Крайният срок за подаване на кандидатури е 25 март на https://apply.zaednovchas.bg/

За “Заедно в час”:
Мисията на „Заедно в час” е да работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. За тази цел организацията привлича и внимателно подбира мотивирани и опитни специалисти с високи постижения от различни сфери. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в български училища. Организацията изгражда силна общност от настоящи учители, възпитаници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете. Мнозинството от възпитаниците на програмата остават активно ангажирани в сферата на образованието, като се развиват в различни кариерни пътеки – училищно лидерство, социално предприемачество, публични политики и др. „Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

За “Декстрофобия”:
Декстрофобия ООД е създателят на първите и най-успешни ескейп стаи на загадките в България – Dextrophobia Rooms. Мисията на организацията е да направи живота на хората в София и страната една идея по-интересен, чрез доставянето на иновативни, високо-качествени активни забавления в различни сфери на дейност и с лично отношение към клиентите. Декстрофобия е създателят и на социалната игра с карти Cards2Go, както и изпълнител на редица фирмени събития и маркетингови кампании с фокус върху технологиите и иновациите в забавлението. Компанията е възпитаник на програмaтa на Start It Smart: Pre Accelerator и избрана за инвестиция от фонда за рисков капитал Eleven Ventures.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути