Положителната промяна в образованието е възможна, само ако всички в системата работим заедно

Подкрепяме "Заедно в час", защото се чувстваме в една лодка с всички българи и вярваме, че трябва да си помагаме. Смятаме, че трябва да даваме тласъци напред и нагоре на учениците и младите хора, защото те ще изграждат бъдещето на България.

Благодарение на дългогодишната ни работа със „Заедно в час" изграждаме и развиваме лидерски качества не само при учителите, но и при учениците. Заедно повишаваме увереността и мотивацията на всички. Заедно сме лидери на промяната, която започва от класната стая, от училището.

Проблемът

90%

90% от начинаещите учители напускат професията след три години

15 800

ученици са отпаднали от образователната система през учебната 2019/2020 г.

29%

от директорите никога не са били включвани в обучение по образователен мениджмънт

20%

от децата, които започват училище, говорят на различен майчин език от българския

от учениците са функционално неграмотни
0%
от учителите са на възраст под 34
0%

Обхват

В „Заедно в час“ вярваме, че положителната промяна с ефект върху всички ученици в българското образование е възможна само ако всички в системата работим заедно, стъпвайки на своята перспектива и опит. Затова от 2010 г. не спираме да градим силна общност от настоящи участници, възпитаници на програмите ни и разнообразни партньори от всички сектори. Убедени сме, че това е начинът за въвеждането на устойчиви политики и практики за подобрение на образованието за всяко дете в България.

2010

21 учители

2024

1700+ обучени учители и директори
0%
13 училища партньори
560+ училища партньори
0%
1 програма
3 програми, европейски и национални проекти и много партньорства
0%

Благодарение на хора като вас, които виждат образованието като важна ценност за цялото общество, ние се развиваме и търсим най-ефективните начини да подкрепяме българските учители и ученици.

Какво променяме

Ниво
Ниво
Ниво

Партньорството със “Заедно в час” внесе един новаторски ентусиазъм, който, в комбинация с опита на работещите в училище специалисти, се оказа още един начин за намиране на креативни пътища за мотивация на учениците и общността за образование и желание за професионална реализация на нашите ученици… Младите учители са проводниците на новото време и ние, директорите, трябва да съумеем да развием техния потенциал като търсим баланса между рутината на знаещите и тяхната креативност и близост до възрастта и мисленето на учениците.

Подкрепям каузата на "Заедно в час" за равен достъп до качествено образование в Бъгария, защото всички деца заслужават еднакво добър старт. За успеха на младите хора в бъдеще е важно държавата, образованието, бизнеса и неправителствения сектор да продължат с общи усилия да инвестират в тяхното развитие.

Направления, в които се развиваме

Бъдете част от положителната промяна

Успешни истории

Какво прави едно училище за пример

Един различен урок с Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация “А. С. Попов” “Г-жо вие изпуснахте най-интересното в днешния ден.” С тези думи ученик посреща г-жа Маргарита Янакиева, директор на столичната Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация “А.

Прочетете повече »

Историите след Търга на звездите: ФАНТАСТИКО ГРУП

Всяка година в Благотворителния търг на звездите освен изявени бизнес лидери участие вземат и изявени социално отговорни компании, които виждат в нестандартния формат възможност да подкрепят важна кауза, но в същото време да използват спечеленото време и за други свои

Прочетете повече »

Варненско училище създаде собствена платформа за повишаване на четивната грамотност на учениците

Платформата е насочена към учители и родители и събира на едно място тематични уроци, съвети и стратегии за развиване на най-важната грамотност за 21 век Варненското Средно училище “Климент Охридски” създаде собствена онлайн платформа за развиване на четивна (функционална) грамотност

Прочетете повече »

Последвайте ни