Денят на иновациите на “Заедно в час” създаде среда за развитие на лидери и предприемачи в социалния сектор

Фондация Заедно в чаDSC_0765с организира на 12-ти декември (събота) Ден на иновациите – събитие, насочено към настоящи и завършили учители по програмата, с цел да адресира важността на иновациите в образователния сектор за ежедневната работа и за създаването на предприемачески проекти. Събитието се осъществи в партньорство с Център за образование и култура “Илиев” към Софийския клон на Американския университет в България /АУБ/.

Денят на иновациите включи презентации на лектори от различни сфери – социалното предприемачество, образователния сектор, както и презентация на организация „Център за гражданско образование“ от Полша. Иновативни решения на предизвикателства от класната стая, представени от действащи учители на Заедно в час, също бяха важна част от програмата на събитието. В рамките на Деня Ива Пашова – завършил учител по програмата, сподели своя опит от участието си в образователна програма за млади лидери в САЩ. Програмата приключи с работилница за креативни решения на проблеми от образователната сфера.

Организацията на събитието бе оценена високо от участниците в него, като за DSC_0825това допринесоха в голяма степен чудесната подготовка и отношение на партньорите от Център „Илиев“.

Социалното предприемачество и иновациите в образователната сфера са теми, които вълнуват общността на Заедно в час. Те предлагат чудесна възможност за професионална реализация и продължаващо обучение и усъвършенстване на завършващите програмата учители, които искат да адресират предизвикателствата пред образователния сектор чрез предприемачески инициативи.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути