13 април | 17:00

Уебинар - Как да намираме и задържаме мотивирани учители

Колко често се сменят учителите в едно училище? Колко от начинаещите учители остават в образователната система дългосрочно? Ако искате да научите добри практики в намирането и задържането на най-мотивираните учители, този уебинар е точно за Вас!

По време на уебинара ще научите

Търсене на учители

Какво характеризира най-мотивираните учители и как да разпознаем точната мотивация.

Задържане на учители

Какво включва ефективната подготовка на нови учители и защо структурираната подкрепа е толкова важна.

Нов път в преподаването

Как програма "Нов път в преподаването" може да Ви помогне да намерите точния учител за Вашето училище.

За кого е подходящ уебинарът?

Уебинарът е подходящ за директори, заместник-директори, учители-наставници и други педагогически специалисти и ще ви даде съвременен поглед върху процеса на подбор и подкрепа на нови учители.  

Програма и основни акценти

Кои са водещите

Емилия Манолова

директор на СУ "Братя Миладинови", гр. София

По образование Емилия Манолова е педагог и има първа квалификационна степен в „Управление на образованието“. Била е в основните звена на образованието – учител, директор на общинско и частно училище, експерт в РУО, София-град. Този опит й дава възможност да взима адекватни управленски решения, съобразявайки се с различни гледни точки. В последните 24 години организира, оптимизира, подобрява, преговаря, създава, внедрява и оценява процесите в училище, като заедно с колегите й постигат отлични резултати и в партньорство с родители и организации градят едно успешно училище. 97 СУ “Братя Миладинови” е партньор на “Заедно в час” от 2016 г. и в него са преподавали и преподават четирима учители по програмата на организацията.

Мария Йорданова

КООРДИНАТОР “ПОДКРЕПА НА УЧИТЕЛИ”

Мария е координатор “Подкрепа на учители” през втората им година в програмата “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. През тази роля се старае да вдъхновя учителите в програмата за нови подвизи в промяна на образователната система, за да може всяко дете да получи качествено образование. Тя заема тази позиция от 2019 г., като преди това две години е участник в програмата и учител по история в София. През лятото на 2019 е и зам.-директор на Лятната академия за ученици на “Заедно в час”. Завършила е културология в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград, което я провокира да завърши магистратура история с педагогически профил. Докато е учител Мария усилено работи за това историята да не бъде “скучен предмет”, а преживяване.

Споделете с колеги

Събитието ще се проведе на 13 април от 17:00 часа. Подходящо е за учители, директори, заместник-директори, наставници и други педагогически специалисти. Споделете с колеги и приятели.

Facebook
LinkedIn

Още статии по темата за подкрепата на учители

Регистрирайте се за уебинара

  • Достъп до уебинара
  • Презентация с практични идеи
  • Възможност за задаване на въпроси
  • Допълнителни ресурси и материали
  • Възможност да разберете за програма "Нов път в преподаването"
БЕЗПЛАТНО