Как да направиш тиймбидинг с кауза по време на пандемия

Компании от различни сектори се включват екипно в “Предизвикай се с кауза”, за да спотят екипите си и да подкрепят успеха на учениците в България

До деня на “Предизвикай се с кауза” 30 май остават точно 12 дни. Регистрираните за събитието всеки ден растат и вече имаме над 500 индивидуално заявени предизвикателства. Заедно с тях обаче на 30-и май ще се включат и служителите на много компании, които решиха да използват събитието като възможност за свежа тиймбилдинг активност. 

“За много от компании инициативата има подходящ формат, с който да сплотят екипите си в ситуация на пандемия. Участието е благотворително, позволява на всеки да се забавлява и да надскочи себе си, а и не представлява опасност за здравето на служителите, защото всеки изпълнява предизвикателството от свободно избрано място” коментира Ния Янакиева, сътрудник “Развитие и фондонабиране” в “Заедно в час”. 

В тази статия се постарахме да съберем едни от най-интересните фирмени предизвикателства с кауза. Ако и вие решите да се обедините с колеги и да се включите, непременно ни пишете и ще допълним публикацията.

Nexo и да извървиш стойността на биткойн

С над 64 000 крачки за ден екипът на водещата институция в сферата на дигиталните финанси Nexo се включва в “Предизвикай се с кауза”. Цифрата не е избрана случайно, като тя е най-високата стойност на биткойн до момента. Компанията освен това е генерален спонсор на събитието и за всяка направена крачка от над 150-те служители Nexo ще дарява по 0,001 лв. на “Заедно в час”. В допълнение старт на шествието ще дадат двама души от екипа на компанията, които допълнително ще изминат 640 км на колело. 

“Гордея се, че подкрепяме “Заедно в час” с такъв хъс и в такъв мащаб. Екипът ни добре знае какво предизвикателство е да се постигне глобален успех от България. Искаме да променим нагласите, а образованието е ключов фактор, за да постигнем тази цел,” сподели Александър Починков, вицепрезидент „Инженеринг” в Nexo.

Garitage park и колко стълби можеш да изкачиш

Garitage park също са партньори на инициативата и поемат предизвикателството като предизвикват служителите в офисните сгради на своя комплекс с изкачване на стълби. 

Предизвикателството е за най-бързо изкачване пеша на всички стълби в сградата, в която се помещават, като се дели на три нива на сложност – 3 изкачвания и слизания (общо 1038 стъпала), 3 изкачвания (общо 519 стъпала), или 1 изкачване (173 стъпала). 

В допълнение треньорите на CrossFit Vitosha към Sports Center Garitage организират общо предизвикателство за цялата общност на CrossFit Vitosha, което включва 1000 метра гребане и 100 прескока на 50 см кутия за най-бързо изпълнение.

В двете предизвикателства лично ще се включи и Атанас Гаров, управляващ партньор на Garitage Investment Management, който споделя:

“Предизвикай се с кауза” докосва две изключително важни теми за доброто развитие на нашето общество – добро образование и активния начин на живот. Вярвам, че добрият бизнес се прави от добре изградени и развити личности. И спортът и образованието са ключови елементи за развитието на личности.”

Още тичане, изкачване на върхове и каране на ролери

Разнообразието от предизвикателства на компаниите обаче не спира до тук. Служителите на Булсатком организират групово каране на ролери в парка на 30 май, BRUM усилено вече повече от месец тренират за над 10 км бягане, а екипите на Max Fit и 365 Labs ще изкачват връх Мусала. Utopia Forest, които дават и една от наградите в томболата за регистрираните, организират изкачване на връх “Бакърлъка” с велосипеди, а техният управител Красимир Киров ще плува от остров Св. Анастасия до брега на Росенец, където се намира Utopia Forest. Четиримата служители в екипа на Българо-британската бизнес асоциация ще извървят за един ден 100 000 крачки в планината заедно. HRS също ще броят крачки на Витоша, като накрая ще се наградят с екипен пикник.

Екипът на Британско-българската бизнес асоциация

“Предизвикай се с кауза” е отворено за хора от всички възрасти и с различна физическа подготовка. Всички желаещи да се включат трябва предварително да се регистрират на сайта на събитието със символично дарение за “Заедно в час” и да изберат своята спортна категория – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга. След това остава само да преборят своето предизвикателство до 30 май или на самата дата.

Целта на инициативата е да обедини хиляди хора от страната и чужбина, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира да изпълнят лично спортно предизвикателство в рамките на един ден. Събитието се организира за първи път от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др.

Партньори на “Предизвикай се с кауза” са Nexo, Garitage Park, Garitage Sports Center, зала “Левски София”, детска градина “Веселото Гардже”, Vlado Volley, CrossFit Vitosha и BRUM Scooters и Logischool.

Медийни партньори на събитието са bTV, Майко мила, Под моста, Обекти, Новите родители, Лицата на града, Програмата, Go Guide, My Sofia, YouthHub, sCool media, Списание 360, Списание 8 и НПО порталът.

Прочетете още:

Формула за успешно предизвикателство с кауза

5 идеи за семейно “Предизвикай се с кауза” на 30 май

Предизвикай се с кауза и спечели страхотни награди

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути