Как да се предизвикаш с кауза тази година

Три идеи, с които да направиш своето предизвикателство още по-вълнуващо

В последната неделя на месец май хиляди хора ще се включат в “Предизвикай се с кауза”. Едно много различно благотворително събитие, което те провокира да предизвикаш себе си с лично спортно постижение и да подкрепиш мисията на фондация “Заедно в час” за успеха на всички деца в България.

Ако си готов да се впуснеш в приключение, което е ново, вълнуващо, малко трудно, но и много удовлетворяващо накрая? 

В този текст събираме три свежи идеи, с които твоето предизвикателство да бъде още по-вълнуващо и приятно, а преживяването ти истински запомнящо се.  

1. Избери предизвикателство, което те мотивира и вдъхновява

За да се включиш в “Предизвикай се с кауза”, не е нужно да си спортист, не е необходимо тренираш редовно определен спорт или да правиш нещо строго конкретно (нямаме жури, което ще реши крайния резултат). 

Събитието е отворено за всички без значение от възраст, пол, националност или населено място. Всеки има свободата да избере своето лично предизвикателство, защото за всеки границите на възможното, постижимото и мотивиращото са различни. Точно както и в училище.

В “Предизвикай се с кауза” има пет основни спортни категории (ходене, бягане, колоездене, плуване и катерене). Ако никоя от тях не те привлича достатъчно, има и специална свободна категория, която допълваш с регистрацията сам – възможно е всичко от танци, йога, вдигане на тежести, каране на ролери или шах. Изборът е изцяло твой. Не забравяй, че е важно да се забавляваш и да постигнеш твоя лична цел, затова заложи на категории, които истински обичаш или много те мотивират.

И тук идва интересната част. Как да формулираш своето предизвикателство? Виж нашата формула за успешно предизвикателство тук.

2. С приятели е по-забавно 

В “Предизвикай се с кауза” можеш да поставиш своя личен рекорд в любимия си спорт, но можеш да участваш и заедно с приятели в общо предизвикателство. Знаем колко много ти липсва комуникацията с приятели, колеги и близки през последната година заради пандемията. Използвай събитието и наваксайте ценно време заедно докато подкрепяте смислена кауза. А освен това груповите билети дарения са и с намаление! 

Ето и няколко конкретни идеи как включиш своите приятели или колеги в общо предизвикателство: 

  • Направете щафетно бягане/ходене/плуване/каране на колело с колеги или приятели;
  • Включете се всички от различни места с едно и също предизвикателство по едно и също време на деня. Снимайте и споделете;
  • Ако сте колеги или членове на общ клуб, предизвикайте се заедно с тениски на фирмата, клуба и покажете своята принадлежност;
  • Направете си затворена група или чат, където планирате заедно предизвикателството, а след това и как се подготвяте;
  • Съчетай предизвикателството с личен празник – провокирай приятелите за рождения ти ден да се включат в “Предизвикай се с кауза”;
  • Отидете заедно на любимо място и се предизвикайте там – например – качете се на Алеко и направете разходка до Черни връх;

Сигурни сме, че ще ти хрумнат и още идеи, подходящи точно за твоята компания. Скоро ще споделим и конкретни насоки как фирми могат да използват “Предизвикай се с кауза” за сплотяване на екипа и тиймбилдинг. Все още са отворени и възможностите ни за спонсорство на събитието. Ако имате интерес, прегледайте ги тук.

3. Включи се от място, което обичаш

Предизвикателството е важно и можеш да отделиш колкото време имаш нужда, за да го формулираш точно за теб, но понякога няма нужда да задълбаваш толкова. Изборът на място, от което да се предизвикаш също е начин да направиш своето предизвикателство истински вълнуващо и специално. 

Нашият съвет е да избереш място, което те кара да се чувстваш добре, надъхва те и ти носи наслада. Това може да е къщата на баба на село, любима хижа или планинска пътека или парка, в който не си ходил от години, а е точно до твоя блок. 

Много ще се радваме да ни разкажеш за мястото, което си избрал. Затова сподели ни снимки в социалните мрежи и включи таговете #challengeforacause #предизвикайсе #предизвикайсескауза. Не забравяй, че постът трябва да е публичен, за да го видим.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути