Как се развива гражданска грамотност с модерни педагогически методи споделят на конференция в София

Как може се развива гражданска грамотност у учениците в 21 век ще споделят на специално събитие педагогически специалисти от София. Това ще се случи на финалната конференция за проект ”Развиване на гражданска грамотност у учениците с интерактивни методи”, която ще се проведе на 20 юни 2018 г. От 14:00 ч. в хотел Централ, бул Христо Ботев 52, в София. Проектът се изпълнява от фондация “Заедно в час” с финансовата подкрепа на Столична община, програма Европа 2018.

По време на събитието организаторите ще споделят подробности за осъществяването на проекта и резултатите от дейностите с над 200 ученици във всяко едно от 13-те училища в проекта. Педагозите ще разкажат повече за своя подход при избора на интерактивните дейности, които реализираха с учениците си: симулация на български и европейски парламент, изследователски задачи за запознаване с европейските институции, решаване на казуси за запознаване с личните права и интерактивна викторина за Европейския съюз.

Целта на проекта е да подкрепи учители от столицата да развият конкретни умения да работят със своите ученици за трайни знания и умения за гражданско участие и сътрудничество с институции на различни нива. Акцент в обучението за педагозите е как да преподават по атрактивен и интерактивен начин, за да повишат мотивацията на учениците и да направят ясни връзките в работата на институциите на местно, национално и европейско ниво.


Училищата, които бяха включени в проекта са ПГАВТ “А. С. Попов”, ЧСЕУ “Дрита”, 18 СУ “Уилям Гладстон”, 40 СУ “Луи Пастьор”, 51 СУ “Елисавета Багряна”, 61 ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, 81 СУ “Виктор Юго”, 97 СУ “Братя Миладинови”, 104 ОУ “Захари Стоянов”, 105 СУ “Атанас Далчев”, 139 ОУ “Захарий Круша”, 170 СУ “Васил Левски” в Нови Искър и 202 ОУ “Христо Ботев” в с. Долни Пасарел.

 

Към фейсбук събитието може да се присъедините тук.

 

 

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.