Какво ти дава програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”

Обучения, менторска подкрепа, кариерно и професионално развитие, контакти и силни приятелства са само част от предимствата за участниците в нея

summer training, studentsАко търсиш кауза.

Ако искаш да усвоиш нови умения.

Ако търсиш общност от хора, с които мислите в една посока.

Ако искаш да отвориш врати пред учениците в България. 

Тогава програма “Нов път в преподаването” е за теб!

Ние обучаваме и подкрепяме мотивирани хора от различни професионални сфери, които искат да допринесат за по-добро образование на учениците в България. Програмата е изключително подходяща и за кандидати, които вече имат педагогическа правоспособност и искат да започнат работа в училище или вече преподават. Одобрените за програмата ни участници преминават обучение и работят като учители за две години, като избират измежду свободни позиции в училища партньори на “Заедно в час” в 20 области на България. 

  1. Специално разработени обучения 

обучение на Заедно в час obuchenie na zaedno v chasОбучителната програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” подготвя участниците в нея както за ефективно преподаване на ученици, така и за развиване на важни професионални умения, нужни за различни кариерни сфери. Тя стъпва на международно признатия модел “Преподавай като лидер” и други добри практики от целия свят. Интензивно лятно обучение с теория и практика те подготвя за влизането в класните стаи, а надграждащи работилници през двете години допълват опита ти. Програмата обръща внимание и на лидерските умения, събирането и анализа на данни, презентационните умения и такива за създаване на стратегически партньорства. “Заедно в час” покрива и разходите за придобиване на учителската правоспособност за участниците, които нямат такава.

→ Повече за програмата

  1. Индивидуална подкрепа от ментор и ресурси от глобална образователна общност

Участниците в програмата получават индивидуална подкрепа от опитни специалисти в сферата на образованието, които им помагат в работата с учениците. Ще се срещаш и с ментори от различни сфери, които те подкрепят в желаното кариерно развитие. Имаш достъп до ресурсите на международната мрежа на Teach For All, от която “Заедно в час” е част.

  1. Работа със смисъл

В България успехът и реализацията на учениците зависи до голяма степен от фактори, които те не могат да контролират – финансовите възможности на семействата им, мястото, където живеят, и училището, в което учат. “Заедно в час” работи за преодоляване на тази несправедливост, така че всички деца в страната да придобият знанията и уменията, които да им помогнат да се справят в живота, да реализират потенциала си и да бъдат щастливи. Участниците в програмата пряко допринасят за тази цел. Те са тези, които работят с учениците и техните семейства и виждат резултатите от усилията си.

→ Повече за работата на Заедно в час

  1. Възможности за професионално развитие

учители от Заедно в час разговарят за професионалното си развитиеОсвен обучения за универсални професионални умения, по време на програмата работиш по собствен проект, правиш стаж в партньорска организация на “Заедно в час” и изграждаш контакти с хора от бизнеса, публичния и гражданския сектор. Това помага за дългосрочното ти професионално развитие, а “Заедно в час” предлага безплатни обучения и след завършването на програмата – в сфери като преподаване в училище, училищно лидерство и политики в образованието. 

  1. Силна общност от съмишленици

В “Заедно в час” ще намериш и хора с подобни на твоите ценности, идеи и стремежи. Ще ви обедини каузата за качествено образование за всяко дете в България и целта всички да живеем в една по-добра среда. Подкрепата от съмишленици ще ти бъде изключително ценна както през двете години в програмата, така и след тях.


Ако имаш нужда да научиш повече, разгледай секцията “Стани участник” и страницата ни с ресурси за кандидатстване или прочети историите на нашите участници и възпитаници тук.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути