Заедно в час се включи в кариерния форум “Не говори за мечтите си – работи за тях!” в Кърджали

14518225_10154586893277855_659083480_nПредставители на Заедно в час взеха участие в първия младежки кариерен форум в Кърджали „Не говори за мечтите си – работи за тях!“. Събитието се проведе на 1 октомври в залата на Бизнес-инкубатора в града и е под егидата на евродепутата Андрей Новаков.

Основна цел на форума е да помогне на младите хора от региона да се ориентират по-лесно сред възможностите за развитие у нас и в рамките на Европейския съюз, потребностите на пазара на труда, програмите за квалификация, стажове и др. Сред смислените занимания за младите хора, които да подкрепят дългосрочното им развитие, беше представена и програма Заедно в час. Нашите представители споделиха с присъстващите подробности за работата на учителите по програмата и как протича процеса на подбор.

Официални гости и лектори на срещата бяха още министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на комисията по образование и наука в НС Милена Дамянова, зам.-министърът на здравеопазването Адам Персенски, областният управител на Кърджали Илия Илиев и народният представител Цвета Караянчева. Пред младежите се представиха още водещи университети, фирми, работодателски организации, НПО в сферата на образованието и младежката заетост.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.