Каузата за по-качествено образование обедини вдъхновяващи личности и бизнес лидери на седмия Благотворителен търг на звездите

 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery
 • gallery

16 популярни лица и повече от 100 гости се включиха в събитието, за да подкрепят работата на учителите от програмата на фондация “Заедно в час”

Евгения Пеева-Кирова - Благотворителен търг на звездитеПопулярни лица и вдъхновяващи личности, бизнес лидери и представители на компании доказаха, че образованието е кауза, която обединява всички, по време на годишния “Благотворителен търг на звездите”. Събитието се проведе за седма поредна година на 16 октомври в София. Организатори са фондация “Заедно в час” в партньорство с Българския форум на бизнес лидерите и подкрепата на фондация “Америка за България”, Банкя, Kinstellar, УниКредит Булбанк, Вила “Мелник”, SEG и хотел “Хилтън”.

Търгът е най-голямото благотворително събитие на “Заедно в час”. В него тази година се включиха 16 звезди, над 100 гости и представители на 15 компании от различни бизнес сектори. В рамките на вечерта гостите на търга наддаваха за два часа от времето на популярни лица с впечатляващи истории от екстремните спортове, предприемаческите среди, българската култура и други. Като съмишленици на мисията на Заедно в час те ще дарят своето време като вдъхновяващи лектори, водещи на корпоративни събития, тиймбилдинг дейности и пр. Набраната сума от всички наддавания ще подкрепи пряко мисията на организацията да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които допринасят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

“Като майка на три деца знам, че всяко дете е много различно. Знам, че дори на родители като мен, които имаме страшно много възможности, които обичаме децата си, които вярваме в тях безрезервно е много трудно да ги възпитаваме и да отстояваме в този свят, в който живеят. Предизвикателствата са безброй. Замислете се, нашите деца имат това, което много други деца нямат. Тези деца, отглеждаме с любов, може би си мечтаете да заминат за някъде и да имат прекрасна съдба. Но нека помислим и за тези хиляди деца, които нямат възможност, нито достъпа до това образование и ги подкрепим тази вечер”, сподели своята мотивация да застане зад каузата на “Заедно в час” предприемачът Румяна Тренчева.

“Нека помислим и за тези хиляди деца, които нямат възможност, нито достъпа до това образование и ги подкрепим тази вечер”, сподели своята мотивация да застане зад каузата на “Заедно в час” предприемачът Румяна Тренчева.

Гостите на събитието успяха да видят на сцената фокуси от илюзиониста Астор, да чуят рецитал на един от шекспировите сонети от актьора и директор на народния театър Мариус Донкин, да се вдъхновят за приключения с екстремните спортисти акропилотът Веселин Овчаров, ултрамаратонецът Красимир Георгиев и пътешественикът Филип Лхамсурен. Предприемачът Елвин Гури, който е дългогодишен съмишленик на организацията не успях да присъства, но беше подготвил видео послание. Той направи и силния жест да удвои събраната сума за него самия него.

Сред звездите, които подкрепиха събитието, бяха още предприемачите Свилен и Константин Рангелови от Dronamix, българският представител в европейския парламент Ева Майдел, британският посланик н. пр. Емма Хопкинс, готвачът Живко Иванов, певицата Михаела Филева, филмовият продуцент Александър Кенанов, специалистът по презентации Борис Христов и пиар експертът Максим Бехар. Водещ на събитието беше сенд-ъп комикът Георги Кючуков.

“Когато искаме да направим промяна, когато искаме да движим бизнес напред или каквато и да било инициатива, важното нещо са хората. Хората са ключът. В образованието рядко говорим за хората, повече говорим за парите, които трябват, за учебните програми, за дограмите и таблетите в училищата. Без хората обаче нищо не може да се получи. И това важи на всички нива. Хората са инвестиция не само на средства, но също на експертиза и на отдаденост. И в тези хора не включвам само участниците в програмата на “Заедно в час” и хората в училище, които работят ежедневно за по-доброто образование, но и всички вас – бизнеса, родителите, хората, които имат възможностите и позицията да бъдат пример и устойчиво да подкрепят равния достъп до качествено образование за всяко дете”, посочи в своята приветствена реч на събитието Евгения Пеева-Кирова, изпълнителен директор на “Заедно в час”.

„Ние от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) сме изключително щастливи, че за седма година подкрепяме програма „Заедно в час“. Всички в тази зала знаем от опит, че с обединени усилия и целенасоченост и най-трудните задачи могат да бъдат решени, а досегашният успех на инициативата потвърждава, че отговорните компании споделят мисията на фондацията за равен достъп до образование. Надявам се, че нашата активна съпричастност и тази вечер ще успее да подкрепи и мотивира още повече млади професионалисти да станат учители по програмата и да вдъхновят днешните деца да станат лидерите на бъдещето“, сподели при откриването председателят на БФБЛ Ираван Хира.

Част от възпитаниците на програмата на “Заедно в час”, които присъстваха на Търга.

“Заедно в час” е създадена през 2010 г. по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“. Организацията работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, като привлича, обучава и развива силномотиирани мотивирани хора да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България. В рамките на програма за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” участниците получават подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности. През това време те имат възможност да се запознаят директно с предизвикателствата и начините за подобрение в системата. След това продължат да допринасят активно за по-качествено образование в България през работа в различни професионални сфери. Сред тях са ефективно преподаване, социално предприемачество, публични политики и др. Организацията изгражда силна общност от настоящи участници, възпитаници на програмата и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете. “Заедно в час” е част от международната мрежа Teach For All, чийто подход успешно се прилага в близо 50 други държави на шест континента.


Научете различни възможности как може да подкрепяте дългосрочно работата на “Заедно в час” тук.


 

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути