Класацията “40 до 40” отново отличи и хора от общността на “Заедно в час”

Росен Богомилов

За пета година лидерската класация “40 до 40” на Дарик радио включва в своя списък на успешни и иновативни българи представители на общността на “Заедно в час”. Новият випуск на “40 до 40” за 2017 г. беше обявен на 16 април на сайта на медията и включва изявени млади лидери от различни професионални сфери.

Сред отличените са възпитаниците на програма “Заедно в час” Росен Богомилов (випуск 2015-2017), Евгений Димитров (випуск 2014-2016) и Велизар Стефанов (випуск 2012-2014).

Росен Богомилов е отличен за своята работа като учител в 106 ОУ “Григорий Цамблак” в София и целенасочените си усилия за осигуряване на качествено образование за всяко дете. Освен възпитаник на програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” от края на 2017 година Росен също е част от управителния съвет на организацията.

Велизар Стефанов

Евгений Димитров и Велизар Стефанов намират място в тазгодишната класация на Дарик със свои лични социални проекти – “Невидимите” и “Отвъд спорта”.

Проектът “Невидимите” на Евгений има за цел да възроди живота на село, да обърне внимание на самотните възрастни хора и да се погрижи за тях като им вдъхне кураж. Извън проекта Евгений продължава работата си в сферата на образованието като специалист обучение и развитие в Център за приобщаващо образование.

Велизар е отличен в екипна номинация с Методи Терзиев за съвместния им проект “Отвъд спорта”, който цели подпомагане на аматьорски спорт в градовете. “Отвъд Спорта” обединява хора около спортуването на открито като израз на свобода, свързване и обич към играта. Велизар в момента заема и длъжността специалист алумни и лидерско развитие в “Заедно в час”, като в тази си роля подкрепя дългосрочното развитие на възпитаниците на програмата.

Евгений Димитров

Освен възпитаниците на програмата в тазгодишния списък на “40 до 40” намират място и много  партньори и верни съмишленици на каузата на “Заедно в час” като създателя на Декстрофобия Александър Грозданов, правистът Вяра Савова, която подкрепя юридически организацията, stand-up комикът Дими Деянски, който организира през 2016 благотворително stand-up събитие за “Заедно в час” и Методи Терзиев, който беше част от екип “Иниституционални партньорства” на организацията.

40-те българи в класацията тази година са избрани от експертно жури от близо 200 номинации. В предходните издания на “40 до 40” място са намирали и други представители на общността на “Заедно в час”: изпълнителният директор на фондацията Евгения Пеева (2013), програмният директор на “Заедно в час” Траян Траянов (2015), възпитаниците Емилиян Кадийски (2016) и Станимира Христова (2016).

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.