Кои са звездите на Благотворителния търг на звездите през 2018

Предстои годишният Благотворителен търг на звездите в подкрепа на “Заедно в час”.

На 16 октомври едни от най-вдъхновяващите популярни лица на България и бизнес лидери от различни сфери на икономиката за поредна година ще подкрепят “Заедно в час”, за да докажат, че образованието е кауза, която обединява всички.

Тази година звездите, които безмъзвездно отделят част от своето време и се включват в нестандартния формат, са 16 и идват от най-разнообразни сфери. Много силно представяне и тази година имат екстремните спортисти и запалените приключенци. Сред звездните гости са още вдъхновяващи предприемачи, бизнес мениджъри, общественици, актьори, музиканти, един майстор готвач и майстор илюзионист.

Ето и повече подробности за част от тазгодишните звезди с кауза:

Филип Лхамсурен

Филип Лхамсурен
пътешественик, писател и изследовател

Филип е познато име за всички вдъхновени пътешественици в България. Страстен приключенец и писател, той пътува по „забравените пътища“ на света още от 1997 година. Неговото първо голямо пътуване започва в Монголия. Детските си години прекарва в бежански лагер, обучавал се в редиците на Френския чуждестранен легион. След това се се впуска в опознаване на безкрайните територии на Централна Азия и Южен Сибир. Придвижва се често пеш, със стара лодка, кон или на гърба на камила. Сред планините, мълчанието и лагерния огън се ражда идеята му за експедиции, задвижвани само от човешка сила, без използване на двигател. Търсенето на границите на ума и тялото го отвеждат към десетки отдалечени кътчета по света – от Чечения и пустините на Азия до джунглите на Амазония.

Веселин Овчаров и Красимир Георгиев
парапланерист и утрамаратонец

Екстремните спортисти Весо Овчаров и Краси Георгиев са верни съмишленици на “Заедно в час” и се включват за втора поредна година в Благотворителния търг на звездите. Преди по-малко от месец най-добрият български парапланерист Весо Овчаров стана новият световен рекордьор в акробатичния парапланеризъм с най-голям брой последователни превъртания (infinity tumbling) – повече от шестотин. Той е единственият професионален акропилот в България и зад гърба си има още няколко световни рекорда, сред които полет над Хималаите на 5000 м надморска височина, първия в историята троен инфинити тъмблинг (126 превъртания в идеален синхрон) с двама други акро пилоти, както и нов рекорд на България за най-дълъг полет с парапланер – повече от 400 км.

Ултрамаратонецът Краси Георгиев непрекъснато ни вдъхновява с борбения си дух и възможностите си на супер бегач. Съвсем наскоро той бяга в продължение на 55 часа в дъжд и лошо време, за да подкрепи благотворителна кампания за болни деца. Краси е първият българин, завършил успешно едно от най-тежките състезание по бягане в света – “Бадуотър” в Долината на смъртта в САЩ. До момента е завършил над 60 маратона (42 км) и 30 ултрамаратона (над 100 км) в цял свят. Участвал е също в състезания по бягане на ултрадълги разстояния на места от Арктика до Камбоджа.

Румяна Тренчева

Румяна Тренчева
предприемач

Румяна Тренчева е се включва за първи път в Благотворителния търг на звездите. Тя отговаря за управлението на общия бизнес и партньорската мрежа на технологичната компания SAP в Централна и Източна Европа. Притежава изключително богат управленски опит на високи позиции в едни от най-големите технологични компании. Големите отговорности в работата успява успешно да съчетава с това да е майка на три деца и вдъхновяваща жена лидер в IT бранша.

 

Георги Мамалев

Георги Мамалев
актьор

Георги Мамалев е личност, която няма нужда от много допълнително представяне. Актьор, който успява да разсмива и деца и възрастни от години, част от трупата на Народния театър. Той е любимо лице от класически български филми като “Оркестър без име”, “Господин за един ден”, “Адио, Рио” и много други, както и един от създателите на популярния телевизионен проект НЛО.

 

 

Свилен и Константин Рангелови/ Dronamics
предприемачи, самолетостроене

Братята Свилен и Константин са изпълнителен директор и главен технологичен директор на Dronamics. Компанията вече няколко години разработва The Black Swan – товарен дрон, който ще пренася товари до 350 кг на разстояние до 2500 км със скорост 200 км/ч. по предварително зададени и одобрени маршрути. Братята са първите хора в България, които се занимават със самолетостроене у нас от 70 години.

Сред останалите популярни личности, които се включват в търга са още илюзионистът Астор, предприемачът Елвин Гури, българският представител в европейския парламент Ева Майдел, британският посланик н. пр. Ема Хопкинс, директорът на Народния театър Мариус Донкин, готвачът Живко Иванов, певицата Михаела Филева, филмовият продуцент Александър Кенанов, специалистът по презентации Борис Христов и пиар експертът Максим Бехар.


Благотворителният търг на звездите се организира за седми път от фондация “Заедно в час” и Българския форум на бизнес лидерите. Форматът на събитието предизвиква присъстващите представители на бизнеса да се включат в нестандартен търг и да наддават за два часа, прекарани с известни и успешна личности от българския обществен живот. Самите звезди даряват своето време безвъзмездно за различни дейности като вдъхновяващи лекции, тиймбилдинг активности и др.

Научете повече за Благотворителния търг на звездите тук.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Стани част от вдъхновяващите учители, които променят света на учениците си

дни
часа
минути