Заедно в час е партньор на конференцията “Образование за професиите на бъдещето”

Фондация Заедно в час е партньор на конференцията “Образование за професиите на бъдещето”. Събитието, което е един от важните форуми в сферата на образованието през годината, се организира от в. Капитал с подкрепата на Фондация “Америка за България” и ще се проведе на 12 април в Sofia Events Center.

Конференцията цели да даде идеи как може да изглежда учебният ден днес, за да е полезен за утре. В дискусионните панели ще бъде обсъдено още как учебната програма да включва изграждането уменията, които новият свят изисква и каква подготовка е нужна за учителите и директорите така, че да могат да подкрепят максимално учениците си. В програмата на събитието са включени конферентна част с презентации и дискусии с чуждестранни и български образователни експерти, учители, директори и представители на бизнеса, практически работилници за учители и директори и изложение с модерни образователни продукти и услуги.

Сред лекторите на събитето са изявени световни образователни експерти като Марк Пренски, изпълнителен директор на Института за глобално образование на бъдещето, Д-р Уард ван де Вийвер, експерт в областта на иновациите в образованието и международен консултант за управление на образователния процес в училище от педагогическия колеж в Ротердам, Гари Стейджър – един от авторите на книгата “Създаване за учене”, определена като “библията” на Движението на създателите (The Maker Movement) в училищата и други български и международни специалисти.

Специално видеопослание към гостите на конференцията ще отправи и Андреас Шлайхер, директор “Oбразование и уменията”, специален съветник по въпросите за образователната политика към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и създател на международното изследване за функционална грамотност PISA.

Заедно в час ще се включи във форума със свой щанд, на който всички гости ще могат да научат повече за работата и въздействието на организацията. Представители на фондацията ще споделят също допълнителна информация с присъстващите за кандидастването за двугодишната програма като учители, както и възможностите за партньорства с училища в 13 области на страната.

В основната програма на събитието Заедно в час ще се включи косвено и през лекцията на Йордан Ходжев, учител по природни науки в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” Челопеч, който е възпитаник на програма Заедно в час от випуск 2014-2016. Йордан е още ръководител на Центъра за извънкласни инженерни и научни занимания “Знам и мога”в с. Мирково, където със свои ученици използват 3D принтиране и отскоро предлагат и изработката на прототипи на протези за хора в нужда.
Допълнителна информация за събитието, регистрация и пълната програма може да намерите на този линк.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.
Абонирай се за бюлетин

Най-важното от нас директно в твоята поща

Можеш да се отпишеш по всяко време.